Spopad SB Ptuj s COVID-19

V zadnjih šestih mesecih in pol odkar je Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj covid bolnišnica se je stanje zdravljenih z novim koronavirusom dnevno spreminjalo, so poročali v poročali v oddaji Ptujska Kronika na PeTV. Krivulja je nihala navzgor in navzdol, kar je pomenilo, da so se pri zdravljenju morali sproti prilagajat.

 

V SB Ptuj so do sedaj zdravili več kot 700 pacientov s COVID-19 in več kot 70 pacientov na intenzivnem covid oddelku.

“Bolnišnico smo praktično reorganizirali v celoti, obrnili v na glavo, dosegli meje, ki jih prej nikoli ne bo. Pomeni tudi, da so delavci pripravljeni delati enkrat na enem in drugič na drugem oddelku. Tudi po 12 ur dnevno,” je za PeTV povedala direktorica SB Ptuj Anica Užman.

Trenutno so na COVID enoti intenzivne nege zasedene 4 postelje. Ti pacienti potrebujejo več kadra in aktivnosti, kar pomeni oviro za izvajanje drugih rednih programov.

Stanje zdravstvene in zaščitne opreme se je v zadnjem času v SB Ptuj izboljšalo.

“Opremo smo si v vmesnem času uspeli pridobiti. Opreme je na trgu dovolj, cene pa so še vedno visoke,” je za PeTV povedala Užmanova.

Precepljenost na Ptuju je visoka

Precepljenost v ptujski občini je dokaj visoka in je med mestnimi občinami za Mursko Soboto, na drugem mestu. Trenutna precepljenost z vsaj enim odmerkom znaša 22,4% prebivalstva.

Med občinami Spodnjega Podravja ima najnižjo vrednost precepljenosti Žetale s komaj 10,1% precepljenimi prebivalci, sledi ji Trnovska vas s 11,2% precepljenega prebivalstva s vsaj enim odmerkom cepiva proti COVID-19.

Preberite še:

Haloze imajo velik potencial

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Nov radar na Ptuju!

Veleposlanik Izraela pri ministru za zdravje tudi glede cepljenja

 

MR