Nov radar na Ptuju!

Foto: policija.si

V preteklem tednu smo bili priča vseslovenski akciji nadzora hitrosti. Na Ptuju so meritve potekale na sedmih krajevnih uradih.

 

Kot poročajo na Net-tv na Ptuju svojega merilnika hitrosti nimajo, zato ga najemajo. Najemna pogodba z izbranim izvajalcem določa, da imajo pravico do najema merilnika najmanj 40 dni letno. Takrat izvajajo nadzor hitrosti vožnje na območju celotnega Spodnjega Podravja, največ pa na Ptuju, in sicer vsaj 30 dni letno.

Letni strošek najema mobilnega merilnika hitrosti (radarja) je znašal 7.000 evrov, prihodek iz naslova glob zaradi prekrškov prekoračitve hitrosti vožnje na območju vseh spodnjepodravskih občin pa je presegel 66.000 evrov. Izkupiček bi bil pa še višji, če bi radar postavljali pogosteje, so zapisali na spletnem portalu Net-tv.si.

Ali bodo kupili svoj radar?

Do sedaj so radar vedno najemali. Ocenjuje se, da bi izkupiček lahko bil še višji, če bi radar imeli ves čas v lasti, zato se pojavljajo pobude po nakupu takšne merilne naprave.

“Zraven samodejne merilne naprave moramo imeti tudi vozilo, kjer je ta nameščena, in ga je potrebno redno vzdrževati, potrebujemo ustrezno garažo, saj vozila z nameščeno merilno napravo ne moremo puščati na zunanjih površinah. Potrebno je letno umerjanje naprave in zavarovanje tako vozila kot naprave,” je za Net-Tv povedal Robert Brkič, vodja redarske službe na Ptuju.

Z lastništvom radarja bi se naj izgubil preventivni učinek merjenja hitrosti. Saj se merjenje hitrosti ne izvaja vsaki dan na isti lokaciji, ampak ko se le-ta izvaja o tem obvestijo vse prebivalstvo in tako se doseže tudi večji preventivni efekt, ki bi se pa morebiti izgubil ob stalni prisotnosti radarja.

“Bi pa bilo smiselno na določenih točkah namestiti škatle v katerih bi bil občasno radar, torej bi imeli eno samodejno merilno napravo, ki bi jo premeščali med temi kritičnimi točkami,” je še dodal Brkič za Net-Tv.

Vir: net-tv.si

Preberite še:

Poziv vsem pričam!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Poklukar: “Želim ponovno živeti brez maske”

Veleposlanik Izraela pri ministru za zdravje tudi glede cepljenja

 

MR