Šole se zagotovo odpirajo 12. aprila

Odprte šole
Odprte šole. Foto: Pixabay

lada RS je na današnji dopisni seji odločila, da se v ponedeljek, 12. aprila, otroci vrnejo v vrtce, učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pa v šole.

 

“To zavezo smo vam dali pred ustavitvijo javnega življenja in jo danes izpolnjujemo,” je povedala ministrica Simona Kustec.

Vračanje v vrtce ter v šole bo naslednji teden potekalo na način kot pred zaprtjem. To pomeni, da se vsi učenci in dijaki vrnejo v šole po modelu C, kar pomeni, da se na šoli po razredih tedensko izmenjujejo. Dijaški domovi bodo zopet odprti že to nedeljo.

“Kot družba imamo skupno zavezo in prednostno nalogo – storiti vse, kar je v naši moči, da izobraževanje ostane v šolah, kamor primarno sodi. Vrtci in šole zgledno skrbijo za varno okolje in tako mora ostati tudi dalje,” je na novinarski konferenci izjavila Kustečeva.

Maske ostajajo obvezne

Maske so povsod obvezne za učenke in učence od 6. do 9. razreda, za zaposlene ter za dijake, otroci od 1. do vključno 5. razreda pa maske nosijo v skupnih prostorih ter pri gibanju po šoli. Za vse učence in dijake nošnja mask ni več obvezna pri pouku športa.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Testiranje za zaposlene je obvezno

Poleg obveznega tedenskega testiranja zaposlenih in cepljenja, skupaj z Ministrstvom za zdravje v osnovne in srednje šole kot dodatno varovalko, ki lahko pomembno prispeva k ohranitvi varnega okolja, uvajamo možnost prostovoljnega samotestiranja učencev in dijakov.

“Na MIZS ocenjujemo, da je ta ukrep v boju proti virusu v tem obdobju dobrodošel, dobronameren in ga prosim razumite zgolj na takšen način. Ne pozabimo, virus ne izbira, zato tudi na takšen način lahko poskrbimo za dodatno varnost in zdravje drug drugega,” je povedala ministrica.

Šolam bodo v prihodnjih dneh posredovali informativni film, da se boste starši, učenci in dijaki podrobneje seznanili s postopkom prostovoljnega testiranja. Projekt bo že jutri in naslednji teden podrobno predstavljen ravnateljem srednjih in osnovnih šol.

Preberite še:

Zdravila, ki jih redno jemljemo so tisočkrat nevarnejša kot AstraZeneca!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Samotestiranje izredno koristno!
Janša govornik na virtualni konferenci pred 2 milijona gledalci!

 

MR