Jutri prvi šolski dan! Po dolgem času! Ampak ne za vse! Kdo gre jutri v šolo?

Odprte šole
Odprte šole. Foto: Pixabay

Prihodnji teden se šolarji prve triade, kot tudi vrtčevski otroci, še ne bodo vrnili v šolske klopi in vrtce, je odločitev vlade predstavila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, naj pa bi se to zgodilo v ponedeljek 11. januarja.

 

Vlada je pri oceni razmer in posledično tej odločitvi upoštevala tako trenutne razmere kot tudi odločitve držav z veliko boljšo epidemiološko sliko, kot je naša, kot so Avstrija, Nemčija, Nizozemska, Irska in Danska. Slednje so se odločile, da po novem letu šol še ne odprejo. Šole bodo povečini v teh državah ostale zaprte do sredine januarja, ponekod bodo zaprti ostali tudi vrtci. Tudi na Hrvaškem, kjer so razmere primerljive z našimi, testirajo pa veliko manj ljudi bodo osnovne in srednje šole ostale zaprte do 18. januarja.

Vsak od nas lahko prispeva k temu, da bodo učitelji, vzgojitelji, otroci in njihovi domači varni. Zato pediater Denis Baš vse poziva k sodelovanju in odgovornemu ravnanju. Ključno se mu zdi, da vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju na delo hodijo popolnoma zdravi in da že ob vsakem najmanjšem znaku ostanejo doma ter opravijo testiranje na novi koronavirus.

Preberite še:

Odprti fitnesi in bazeni!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

 

Vse, ki sodelujejo pri delu šol, vrtcev in vzgojnovarstvenih zavodov, je Baš prosil , da se udeležujejo rednih testiranj na prisotnost okužbe s SARS-CoV-2, katerih namen je, da se odkrijejo okužene osebe zgodaj, še preden se pojavijo znaki okužbe, da se s takojšnjo izolacijo prepreči, da bi se okužba širila naprej. Na rednih testiranjih v drugih podobnih poklicih je bilo pozitivno ugotovljenih približno 3 odstotke takih oseb.

Preberite še:

Odprti fitnesi in bazeni!

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Čez mejo brez potrdila in brez karantene! Kako? Kje?
Nova pravila pri prehajanju meje!

 

MR