Slovenija v popolni norosti in blaznosti: volitve kot priložnost za spremembo

V Sloveniji se pripravljamo na prve volitve po letu 2022, ko je oblast prevzela stranka Svoboda. Od takrat naprej je svoboda v naši državi postala vse prej kot resničnost. Namesto izboljšav in napredka, se soočamo z naraščajočo birokracijo, daljšimi čakalnimi vrstami v zdravstvu, stavkami in družbeno negotovostjo.

 

Dolge vrste v zdravstvu in protesti zdravnikov

Čakalne vrste za zdravstvene storitve so se močno podaljšale, kar je povzročilo skoraj polletno stavko zdravnikov. Vlada ne ukrepa dovolj, da bi uredila zdravstveni sistem, raje pa krivi zdravnike za nastalo situacijo. Rešitve, ki jih predlaga, so še bolj skrb vzbujajoče, saj vključujejo evtanazijo in legalizacijo drog kot načine za razbremenitev sistema.

Stavke in kaos na upravnih enotah

Poleg zdravstvenega sistema, so tudi upravne enote v kaosu. Stavke zaposlenih so postale stalnica, ljudje pa cele dneve čakajo na osnovne storitve, kot je izdaja osebnih dokumentov. Ironija je, da večina teh ljudi in zaposlenih, ki so pred dvema letoma podprli Svobodo, to isto stranko podpirajo tudi danes, kljub očitni nesposobnosti reševanja krize.

Vpliv tujih sil in zmeda v pravosodju

Slovenija se sooča z zaskrbljujočim vmešavanjem tujih vplivov. Srbski predsednik ima očitno moč oblikovati kandidatne liste v Sloveniji, medtem ko ima evropska komisarka Věra Jourová vpliv na odločitve našega Ustavnega sodišča. To je nevaren precedens, ki ogroža našo suverenost in neodvisnost.

Migrantska kriza in varnostne grožnje

Migrantska kriza se še naprej stopnjuje. Ilegalni migranti vsak dan bolj ogrožajo mirno življenje obmejnih prebivalcev, stopnja kriminala in posilstev se povečuje, ljudje pa živijo v strahu. Namesto da bi zavarovala meje in povečala nadzor, je vlada odstranila ograje in odprla vrata za še več migrantov.

Na meji s Hrvaško pa je odredila nadzor, ki nadzira ljudi, ki gredo na dopust na sosednjo Hrvaško in imajo s seboj potne liste oziroma osebne izkaznice. Spomnite se na blaznost in norost, ki ste jo izvolili pred dvema letoma in jo boste tudi izvolili v nedeljo, ko boste na žgočem soncu čakali na prehod meje s Hrvaško, ko se boste odpravljali ali vračali z morja. Medtem pa bodo trume ilegalcev prečkale mejo skozi bližnji gozd, neovirano in brez nadzora.

Čas je za Spremembo

V nedeljo imamo priložnost, da spremenimo tok dogodkov. Ne smemo dovoliti, da se norost in blaznost nadaljujeta. Vsak glas šteje in vsaka izbira ima posledice. Če želimo končati to obdobje kaosa, moramo izbrati pametno in z odgovornostjo.

Zdaj je čas, da se upremo tej norosti in blaznosti. Pojdite na volitve in izrazite svojo voljo. Samo tako lahko preprečimo, da bi se situacija še poslabšala in zagotovimo boljšo prihodnost za vse.

Moramo se udeležiti volitev v čim večjem številu, saj moramo preglasiti tiste, ki so čisto zblazneli in znoreli. Naša prihodnost je v naših rokah – izberimo jo odgovorno in modro.

Avtor opozarja, da je to mnenjski članek in odraža osebne poglede in stališča pisca.