Ukrepi, sprejeti v PKP4, Slovenijo pripravljajo na drugi val novega koronavirusa

Vlada Republike Slovenije je na sinočnji seji določila besedilo predloga Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (PKP4) ter ga bo predložila v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru Republike Slovenije po nujnem postopku. Predlog zakona nadomešča pretekli teden na vladi sprejet predlog novele PKP3.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Kot je dejal vladni govorec Jelko Kacin, gre za ukrepe, ki Slovenijo pripravljajo na drugi val novega koronavirusa. S PKP4 se spreminjajo in dopolnjujejo začasni ukrepi za omilitev in odpravo posledic epidemije na področju dela, delovnih razmerij, štipendij in socialnega varstva.

Poglavitne rešitve se nanašajo na:

  • podaljšanje ukrepa čakanja na delo,
  • določitev in plačilo nadomestila za odrejeno karanteno, zajeti so tudi
  • ukrepi s področja institucionalnega varstva po Zakonu o socialnem varstvu ter
  • mobilna aplikacija za obveščanje o stikih z okuženimi.
Poiglavitne rešitve v PKP4
Poiglavitne rešitve v PKP4. Foto: Twitter

Podaljšanje trajanja ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo, uveljavitev povračila nadomestila plače v primeru odrejene karantene

S predlogom zakona se podaljšuje trajanje ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo do 31. julija 2020. Podaljšanje bo možno do 30. septembra 2020.

Nadomestilo za čakanje na delu
Nadomestilo za čakanje na delu. Foto: Twitter

V predlogu zakona je tudi nekaj dopolnitev, ki bodo zagotovile boljši in učinkovitejši nadzor nad ukrepom skrajšanega delovnega časa in čakanja na delo.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Poleg tega je namen predloga zakona tudi blaženje učinkov zaradi delavcu odrejene karantene v breme delodajalca, ko se ta ne more izogniti odsotnosti delavca, ki dela ne more opravljati in mu ni možno odrediti dela na domu, mu pa mora delodajalec na podlagi delovnopravne zakonodaje zagotoviti nadomestilo plače za čas odsotnosti. Predlog zakona tako delodajalcem omogoča uveljavitev povračila nadomestila plače tudi za te primere, delavci pa bodo upravičeni do nadomestila plače, pri čemer bo višina nadomestila odvisna od vzroka za izdajo odločbe o karanteni. Upravičenost do povračila nadomestil plače zaradi odrejene karantene bo po PKP4 trajala najdlje do 30. septembra 2020.

Nadomestilo plače v primeru karantene
Nadomestilo plače v primeru karantene. Foto: Twitter

Predlog zakona vzpostavlja podlago za delovanje mobilne aplikacije

Cilj zakona je zaščititi zdravje ljudi, preprečiti širitev okužbe in pomagati državljanom in državljankam. S tem namenom predlog zakona vzpostavlja tudi podlago za delovanje mobilne aplikacije za obveščanje zdravih oseb o stikih z okuženimi z virusom COVID-19 in osebami, ki jim je bila odrejena karantena. Namestitev in uporaba mobilne aplikacije bo prostovoljna in brezplačna, razen v primerih, ko je oseba potrjeno pozitivna na virus oziroma ji je bila odrejena karantena – v teh primerih si mora ta oseba mobilno aplikacijo obvezno namestiti tako, da se lahko vanjo vnese naključno kodo. Aplikacija temelji na določbah zakona o nalezljivih bolezni.

Mobilna aplikacija
Mobilna aplikacija. Foto: Twitter

Preberite še:

Omejitev zbiranja do 50 ljudi

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran: