Sekira v glavo, streljanje s kalašnikom! Vse podrobnosti spopada romov v Kočevju!

 

V okolici Kočevja se je zgodil spopad med dvema romskima družinama. Šlo naj bi za maščevanje ene romske družine nad družino Vlasić, ki živi v vasi Željne. V sporu in množičnem pretepu je sodelovalo več pripadnikov romske manjšine. Nista pa manjkala sekira in streljanje s kalašnikovo. Vse to pa bi naj potekalo na očeh prestrašenih otrok in mamic, ki so bili priča dogajanju, poročajo na Nava24.

Na koncu je bilo v Željnah več ranjenih oseb, eno hudo poškodovano so v ljubljanski klinični center prepeljali s helikopterjem.

Na Nova24 poročajo, da je romska družina Vlasić doma v vasi Željne in da jo vaščani jo opisujejo kot dobro situirano, a glasno. Moti jih glasba iz njihovega domovanja. Člani družine so znani tudi po tem, da se med sabo glasno kregajo in kričijo. Viri opisujejo, da so vaščani obnašanje Cveta Vlasića, dolgo tolerirali. A zadnji pripetljaj je bil kaplja čez rob za vsega hudega vajene vaščane Željne. Medijem očitajo izkrivljeno sliko o poročanjih o revnih Romih, saj nikoli ne pokažejo nove Vlasićeve hiše. Razočarani so tudi nad delovanjem kočevskega župana Vladimira Prebiliča in kočevskega poslanca iz vrst SD Predrag Bakovića. Vaščanom je dokončno počil film, premišljujejo, da bi ustanovili vaške straže.

Sekira, streljanje, vse to na očeh prestrašenih  žensk in otrok

Viri, ki se bojijo za življenje, so povedali, da je šlo za maščevanje romske družine zaradi “cinkanja” Cveta Vlasića. Napadalci so se pripeljali s črnim audijem v katerem je bila tudi napadalčeva soproga. Njihovo namero o napadu so Vlasićevi hitro opazili in tako je v avtomobil napadalcev priletela sekira, so zapisali na Nova24.

Sekira je zadela glavo voznika, ki je v šoku nekajkrat pospešil. Zatem je ustavil in vidno zmeden stopil iz avtomobila. Do njega je prišel oče Cveta Vlasića in ga začel pretepati. V spor se je vključila še večja skupina Romov, ki je spremljala dogajanje. Priče opisujejo množičen pretep med dvema romskima družinama.

Vse to se je dogajalo pred očmi prestrašenih žensk in otrok. Med pretepom je nekdo od Vlasićevih sprožil strel s kalašnikovo, ki so jo potem odvrgli v manjše grmovje v bližini hiše. Prestrašeni vaščani so povedali, da je policija na prizorišče prišla šele po dvajsetih minutah. Šlo naj bi zgolj za štiri policiste. Po pričevanju virov nihče od udeležencev ni bil aretiran ali pridržan. Policiste pa je bilo, po besedah prič,  zelo strah.

Preberite še:

Morilec babice, dedka in strica, 24 letni Peter, prisegal na Walt…

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Danes grozljiv pokol treh oseb pri Domžalah

MR