Samo en zdravnik v Sloveniji ima pravico razpolaganja s svojim prostim časom

V informativni oddaji Na tretjem na RTV SLO 3 je vodja poslanske skupine glavne vladne stranke Svoboda, Borut Sajovič, izjavil, da lahko minister Loredan Bešič, očitno edini v Sloveniji, v svojem prostem času dela tudi v privatni kliniki in je tako dvoživka.

 

Spomnimo, da je civilna iniciativa Glas ljudstva in Vlada RS označila zdravnike, ki delajo v javnem sektorju, v svojem privatnem oziroma prostem času pa še v privatnih ambulantah in so t.i. dvoživke, ravno vzrok vseh težav v zdravstvenem sistemu in jih je kot takšne potrebno prepovedati.

Vodja poslanske skupine SDS, Jelka Godec je tudi opozorila na paradoks predstavnika glavne vladne stranke Svoboda, ki je ministru Bešič Loredanu zagotovil pravico do opravljanja zdravniške prakse v privatnem sektorju v njegovem prostem času, česar pa naj ne bi smel početi drugi zdravniki v svojem prostem času.

Zdravniki, ki oddelajo dopoldan 8 ur v javnem zdravstvenem sistemu, naj ne bi smeli popoldan v svojem prostem času zdravniške prakse opravljati v privatnem sektorju. Svoje zdravniške prakse ne smejo opravljati niti pri koncesionarju, ki je del javnega sektorja. Ampak to naj ne bi veljalo edino za ministra za zdravje, Danijela Bešič Loredana.