Rešitve več ne vidim!!!!

Na spletnem portalu lokalec.si so objavili, da je pritisk na bolnišnice je vse večji. Zdravstveni delavci so vidno izčrpani in se borijo z zadnjimi atomi moči. Kadra je premalo. Že v normalnih razmerah je bilo delo ponekod precej težavo, zaposleni so bili obremenjeni, danes je situacija neprimerljiva.

 

UKC Maribor se čuti se strah, so zapisali na lokale.si, stiska zaposlenih, ki več ne vidijo rešitve. Skrbi jih, da ne bi zmogli pomagati vsem.

Rešitve več ni

Za BK TV je vodjo urgence UKC Maribor Gregorjem Prosenom dejal, da v takšni situaciji še niso bili.

“Naval pacientov je takšen, kot še ni bil nikoli. Kmalu bodo začele padati prve žrtve. To je meja, kjer stvari postanejo absolutno nevarne. Se bojim, da vstopamo v scenarij Bergamo. Moramo priznati, da so vse rokavice padle: kdorkoli zna pisati, nositi, risati, je dobrodošel, vse smo uporabili.”

Prosen več ne vidi rešitve. Poziva družbo, da se zresni! Študentje in drugi šolajoči so bolj ali manj že vključeni, zato ni pričakovati več osebja in nekih rešitev več ne vidi.

Ne vem, če se še da kaj, sedaj se samo še gasi eksplozija, ki je vsak dan večja.

Jasno je, da bo oskrba na nižjem nivoju, saj je rok za delo premalo. Zato na tem mestu v UKC Maribor pozivajo, da upoštevate ukrepe in bodite prihodnje tedne še dodatno previdni, tako v prometu kot tudi pri dodatnih aktivnostih.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Preberite še:

Janša na preiskovalni komisiji

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Brezplačno testiranje

Minister Poklukar pomaga na intenzivnem oddelku, člani SD pa pozivajo na…

 

MR