Regijsko srečanje SDS v Gorišnici

Janez Janša na srečanju podpornikov SDS v Gorišnici

 

Včeraj se je v Gorišnici odvijalo srečanje članov in simpatizerjev Slovenske demokratske stranke (SDS). Slednja je z rednimi letnimi regijskimi srečanji s svojimi člani in simpatizerji pričela že konec poletja in tokrat so se v Gorišnici zbrali podporniki stranke iz Ptujske regije. Srečanja postajajo že vsakoletna tradicija (ki pa je lani zaradi epidemije covid-19 izostala). Ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani) se je zbrala množica več stotih ljudi.

 

PCT preverjanja se ni izognil nihče. Pospremili so ga z razumevanjem in dobro voljo.

Srečanja s člani in simpatizerji so se udeležili predsednik vlade, Janez Janša, dr. Milan Zver, evropski poslanec (sicer domačin iz Destrnika) in Aleš Hojs, podpredsednik stranke in minister za notranje zadeve. Prisotni so bili tudi lokalni poslanci Državnega zbora iz vrst SDS, in sicer Suzana Lep Šimenko iz Vidma pri Ptuju, ki je tudi predsednica regijske koordinacije, Jože Lenart iz Ptuja in Franc Breznik iz Lenarta.  Prisotni so bili še številni župani in podžupani ter državna svetnika Rajko Fajt in Branko Šumenjak. Srečanja se je udeležil tudi prejemnik najvišjega priznanja SDS (diamantnega znaka) in častni občan Mestne občine Ptuj, Miroslav Luci. Navzoč je bil tudi Dominik Štrakl, predsednik strankinega podmladka, ki je mlade pozval k sodelovanju.

V naslednjem letu nas čaka velik izziv.

Prisotne sta na začetku pozdravila predsednik lokalnega odbora SDS Gorišnica, Janko Ranfl in  predsednica regijske koordinacije SDS, poslanka Suzana Lep Šimenko, ki je v nagovoru izpostavila odličen rezultat zadnjih volitev, ko so v Ptujski regiji izvolili 3 poslance DZ, 5 županov in 2 državna svetnika. To po njeno predstavlja velik izziv in odgovornost za naslednje leto, ko je cilj še izboljšat rezultate.

 

Veliko cepiva smo podaril državam, ki si cepiv ne morejo privoščiti.

Dr. Milan Zver, evropski poslanec, je poudaril, da je SDS edina politična organizacija, ki tako zavzeto skrbi za svoje članstvo. Izpostavil je poenotenje Evropske unije pri soočenju z zdravstveno krizo, glede skupnih naročil in distribucije cepiv. Poudarek je dal na mlade, ki po raziskavah 90 % ne gleda informativnih poročil in 92 % še ni kupilo dnevnega časopisa. Potreben bo nov pristop do mladih in spoznavati nove možnosti.

 

“Ne smemo imeti družbe, kjer volijo starejši, mladi pa se ne zanimajo za pomembna družbena vprašanja,” je izpostavil Dr. Milan Zver.

Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

Diši po veliki zmagi

Prisotne je nagovoril tudi podpredsednik stranke in minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki je izpostavil gostoljubnost, ki si je deležen v teh krajih. Povedal je, da volitve ne bodo glede fašizma, nacizma, komunistov in domobrancev, ampak se bodo ljudje odločali med razvojem in tistim, kar kažejo petkovi kolesarji.

“Milan je pred mano omenil mamljive vonjave, jaz pa pravim, da diši po veliki zmagi!”, je zaključil minister Hojs.

V naslednjih volitvah se bo odločalo med razvojem in nerazvojem

Osrednji govornik je bil predsednik vlade, Janez Janša, ki je izpostavil, da prehajamo v napeto politično jesen, saj v letu 2022  sledijo kar četverne volitve: v državni zbor, v lokalne skupnosti, državni svet in predsedniške). Za SDS, ki je največja in vodilna vladna stranka, je to velik izziv.

V nadaljevanju je povedal, da ima ptujska regija močan glas v parlamentu, ki ga je možno še povečati, saj ima velik potencial. Bojišče za glasove bo v največji meri v zasebnih druženjih in povsod kjer se družimo.

“V naslednjih volitvah se bo odločalo med razvojem in nerazvojem. Med tem kar se dogaja in razvija sedaj in med tem kar se je dogajalo v zadnjih dveh mandatih, ko se ni gradilo nič. Nobenega vrtca, šole ali doma za starejše. Za prihodnja leta ima Slovenija dovolj denarja, da investira v programe, ki se jih že lep čas zanemarja.”

Mladi so nepogrešljiv del vsakega srečanja in celotnega delovanja SDS. “S sodelovanjem vseh generacij lahko skupaj gradimo Slovenijo, ki bo vsem v ponos, domovino za vse!” je povedal predsednik SDM, Dominik Štrakl.
Vam je všeč članek? Všečkajte FB stran!

 

V sklopu srečanja so se predstavili tudi evidentirani kandidati za naslednje državnozborske volitve, in sicer aktualni poslanci Suzana Lep Šimenko, Jože Lenart in Franc Breznik, ter Andrej Kosi iz Male Nedelje. Več o tem si lahko preberete v novici “SDS v Gorišnici predstavila evidentirane kandidate za bližajoče se državnozborske volitve“.

Srečanje so popestrili s pestrim kulturnim programom in zakusko, ki so jo pripravili člani odborov iz Ptujske regije.

Preberite še:

SDS v Gorišnici predstavila evidentirane kandidate za bližajoče se državnozborske volitve

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Drzna tatvina na Ptuju

Kdo in kakšen je Milan Krek

 

MR