Razkritje: Pol milijona evrov za prevoz migrantov – Poslanec Kosi zahteva odgovore!

Slika je simbolična in ustvarjena s pomočjo AI orodja.

Slovenski poslanec Andrej Kosi, SDS, je v svojem najnovejšem poslanskem vprašanju izpostavil tematiko stroškov in sklepanja pogodb, povezanih s prevozi nezakonitih migrantov, ki zaprosijo za mednarodno zaščito. Vprašanje je naslovljeno na ministra za notranje zadeve, Boštjana Poklukarja, in zahteva podrobne informacije o finančnih aspektih in logistiki izvedbe teh prevozov.

Poslanec Kosi želi izvedeti, kdaj in s katerim prevoznikom je bila sklenjena pogodba za avtobusne prevoze migrantov, za kakšno obdobje ter v kakšnem znesku. Prav tako prosi za podroben pregled stroškov po mesecih in za informacije o skupnih stroških prevozov od začetka sklenitve pogodbe.

Vprašanje odpira temo transparentnosti in učinkovitosti upravljanja s sredstvi, namenjenimi migracijskim procesom, in kaže na potrebo po podrobni razpravi v slovenskem parlamentu. Stroški prevoza migrantov od začetka leta do oktobra 2023 so namreč znašali 472.804 evrov, kar postavlja pod vprašaj optimizacijo izdatkov v tej sferi.

Odgovor na to poslansko vprašanje bo predstavljal pomemben vpogled v delovanje notranjih postopkov in finančno upravljanje v času povečanega števila nezakonitih migracij.

MR