Razkrit grozljiv načrt umora: Mož najel jasnovidca, da bi prikril zločin

Slika je simbolična
Slika je simbolična Foto: Pixabay

Odkrivajo se šokantne podrobnosti zločina, ki je pretresel lokalno skupnost. Tomaž A., 37-letni kuhar, je obtožen načrtovanja umora svoje žene, Sabine, s pomočjo ljubice Aleksandre Š. iz okolice Lenarta. Tragični dogodek je postal še bolj bizaren, ko je prišlo na dan, da je Tomaž za prikrivanje sledi najel jasnovidca.

 

Vodja SKP PU Maribor, Stanko Vidovič, je razkril, da je Tomaž policiji prijavil izginotje svoje žene 23. marca, hkrati pa predložil “poslovilno pismo”, za katero se je kasneje izkazalo, da ga ni napisala Sabina, ampak njena morilka, Aleksandra Š. V pismu je bilo zapisano: “Ko boš to bral, bom jaz daleč,” kar naj bi Sabino prikazalo kot nekoga, ki je prostovoljno zapustil družino. Vendar pa je preiskava hitro razkrinkala, da je za Sabinino smrt z nožem odgovorna prav Aleksandra.

Družina Arklinič, ki je do tragedije živela mirno življenje v Markovcih, se je nenadoma znašla v središču grozljivega dogodka. Sabina in Tomaž, ki sta bila poročena od leta 2014, bi kmalu praznovala deseto obletnico poroke. Sabina je v zakon vstopila z enim otrokom, s Tomažem pa sta imela še tri otroke, pri čemer najmlajši še ni dopolnil dveh let. Sedaj, ko so otroci ostali brez matere, bo zanje poskrbel Center za socialno delo Spodnje Podravje, enota Ptuj.

Ta pretresljivi primer ne le da odpira vprašanja o tem, do kam so nekateri pripravljeni iti, da bi dosegli svoje cilje, ampak tudi opominja na tragične posledice, ki jih takšna dejanja pustijo za sabo, še posebej na nedolžnih otrocih, ki so ostali brez svoje matere.

MR