Radarji po celotni Sloveniji

Vir: policija.si

V četrtek, 24. marca 2022, bodo policisti na okoli 600 lokacijah po vsej državi izvedli maraton nadzora hitrosti; nadzor bo potekal od 6. do 18. ure. To pomeni, da lahko vozniki v Sloveniji (in tudi praktično vseh državah Evropske unije) na ta dan pričakujejo, da jih bodo policisti ustavili in kontrolirali.

 

Tako kot je praksa že zadnjih nekaj let, želijo z okrepitvijo nadzora nad prehitrimi vozniki in javno objavo točnih lokacij vseh meritev v slovenski policiji tudi tokrat pokazati, da je želja delovati predvsem preventivno in doseči, da bi vozniki z umirjeno in defenzivno vožnjo prispevali k varnejšim cestam.

Pri maratonu nadzora hitrosti bo sodelovalo 188 policistov, ki bodo pri tem uporabljali vsa razpoložljiva sredstva. Občasno se jim bodo pridružile tudi ostale patrulje, ki bodo nadzor izvajale ob rednem delu, v okviru nacionalne preventivne akcije Hitrost (ang. Speed), ki poteka cel teden, kar pomeni, da vozniki lahko pričakujejo dodatne policijske kontrole tudi na drugih lokacijah.

Preverite natančno lokacijo in čas merjenja hitrosti na spodnji povezavi:

https://www.policija.si/apps/lokacije_meritev/

Preberite še:

Vlada predstavila skoraj 8-milijardni nabor investicij po občinah!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Kakšno je bilo potovanje v Kijev

Radarji po celotni Sloveniji

 

MR