Pustni vikend na Ptuju: praznovanje tradicije in kulture

Pustni vikend na Ptuju obljublja tri dni polne zabave, kulture in tradicionalnih prireditev, ki bodo zaznamovale 64. Kurentovanje od 3. do 13. februarja 2024. Dogajanje se začne v petek, 9. februarja, z bogatim programom, ki vključuje filmske projekcije v Mestnem kinu Ptuj, kot so “Šola čarobnih živali 2” in “Roza in kamena škratinja”, ter pustna ringarajanja na Mestnem trgu. Obiskovalci bodo imeli priložnost spoznati avtohtone pustne like in maske ter uživati v otvoritvi razstave Gregorja Samasturja “Tukaj in tam”. Večer se bo nadaljeval s koncertom skupin Mi2, Kingston in Davida NYX-a v Karnevalski dvorani Campus.

 

Sobota, 10. februarja, prinaša še več raznolikih aktivnosti, vključno z otvoritvijo razstave “Ex-tempore Ptuj Karneval 2024” v Galeriji Magistrat in brezplačnimi muzejskimi delavnicami za družine na Ptujskem gradu. Sobotni pustni korzo in Kurenti ob 11. uri obljubljajo edinstveno doživetje, popoldne pa bo zaznamovalo otroško rajanje na Mestnem trgu in nočni spektakel. Ljubitelji vina bodo uživali v vinski degustaciji v temi, večer pa se bo zaključil z nastopom Mirana Rudana in skupine inDESIGN.

Nedelja, 11. februarja, bo postregla s tradicionalno Mednarodno karnevalsko povorko, ki bo ulice in trge Ptuja napolnila z barvitimi kostumi in maskami, simbolizirajoči bogato pustno tradicijo mesta. Raznolik program vključuje tudi DJ Dejana Dokla, ki bo poskrbel za glasbeno vzdušje, in filmske projekcije za vse generacije.

Poleg naštetega bodo ob primernih vremenskih pogojih na voljo tudi pustno drsališče in pustni vrtiček, ki bodo še dodatno popestrili že tako raznoliko ponudbo dogodkov. Pustni vikend na Ptuju tako obeta nepozabno doživetje za vse obiskovalce, ki želijo izkusiti pristno pustno vzdušje, polno zabave, kulture in tradicije.

Program 64. Kurentovanja, aktualne razstave in ostalo ponudbo pa na:

Dogodki – visitptuj.eu

MR