Pustne maske oživijo: začetek 64. Kurentovanja na Ptuju prinaša barvit vikend!

Foto: Boris Voglar, kurentovanje.net

Ptujske ulice bodo ta vikend zaživele v duhu pustnih tradicij, saj se z otvoritveno etno povorko začenja 64. Kurentovanje, največji pustni festival v Sloveniji. Obiskovalce od petka do nedelje čakajo številni dogodki, ki v mestu ustvarjajo praznično vzdušje in obljubljajo nepozabne trenutke.

 

Petek, 2. februar, postreže z raznolikim programom, ki se začne že zjutraj z mednarodnim strokovnim posvetom 2. Tumpejevi dnevi in predstavitvijo vina Mistik v Ptujski kleti. Popoldne in zvečer sledijo filmske predstave v Mestnem kinu Ptuj, brezplačna vodenja po mestu, ki razkrivajo zgodbo Princa Francesca Guffanteja, in otvoritveni koncertz Luko Basijem & Tanjo Žagar v Karnevalski dvorani Campus Ptuj. Ponoči pa bomo v Budini priča tradicionalnemu Kurentovemu skoku, ki naznanja prihajajoče veseljačenje.

Sobota, 3. februar, zaznamuje uradni začetek Kurentovanja z etno povorko in pustnimi ringarajanji, ki bodo mestni trg spremenili v prizorišče tradicionalnih pustnih likov in mask. Poleg tega se obiskovalci lahko udeležijo dobrodelne Obarjade Lions kluba Ptuj, filatelistične razstave, likovne kolonije in številnih drugih aktivnosti, ki bogatijo pustno ponudbo mesta.

Nedelja, 4. februar, nadaljuje s pestrim programom za vse starosti, vključno z brezplačnimi pustnimi zabavami in animacijami za otroke ter filmskimi predstavami. Drsališče in vrtičljak ponujata dodatno zabavo ob primernih vremenskih pogojih.

Ta vikend na Ptuju ni namenjen samo pustnemu veseljačenju, temveč tudi kulturi, umetnosti in dobrodelnosti, saj mesto odpira svoja vrata za serijo dogodkov, ki združujejo lokalno skupnost in obiskovalce iz vse Slovenije. Celoten program dogajanj in več informacij o 64. Kurentovanju je na voljo na spletnih straneh.

MR