Ptujski policisti pridržali 41-letnega moškega zaradi večih velikih tatvin

Policija
Foto: Facebook

Policisti Policijske postaje (PP) Ptuj so 30. novembra odvzeli prostost 41-letniku iz okolice Ptuja, ki je osumljen storitve več kaznivih dejanj, med njimi velikih tatvin in tatvin. Po intenzivnem zbiranju obvestil in opravljanju procesnih dejanj so ugotovili, da je moški, skupaj z doslej še neznanim sostorilcem, v juniju izvedel poskus velike tatvine v trgovini v Kidričevem.

 

Poleg tega je bil isti osumljenec vpleten v poskus velike tatvine v septembru na Ptuju, kjer je poskušal odtujiti finančna sredstva, vendar je bil med dejanjem zaloten in je pobegnil. Nadaljnje preiskave so razkrile, da je konec novembra storil vlom v poslovne prostore, iz katerih je odtujil zdravila.

Osumljen je tudi izvrševanja več tatvin na območju PP Ptuj. Po aretaciji je bil 1. decembra priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zaradi resnosti obtožb odredil pripor. Primer še vedno obravnavajo, pri čemer iščejo morebitne dodatne informacije, ki bi lahko pripeljale do identifikacije in prijetja neznanega sostorilca.