Ptujčan Kristjan Čeh novi rekord

Ptujčan Kristjan Čeh je na atletski diamantni ligi v Birminghamu v metu diska z 71,27 metra izboljšal slovenski rekord in dosegel izid sezone na svetu ter je sedaj deseti na lestvici vseh časov. Ob tem je podrl še rekord mitingov diamantne lige, pa rekord mitinga v Birminghamu, so zapislali na siol.net.

 

“Noro je bilo, nisem si mogel predstavljati tako dobrega meta. Čutil sem ga že ob izmetu, a le da bo dober. Ko pa sem videl na zaslonu daljavo, najprej nisem mogel verjeti. Sledilo je navdušenje, vsi tekmeci so mi čestitali. Bili so presenečeni, kot sem bil tudi sam,” je bil še vedno poln vtisov Čeh.

Triindvajsetletni Čeh je bil v Birminghamu razred zase. Že v prvi seriji, ko so mu namerili 67,77 metra, je prevzel vodstvo, te njegove daljave pa potem nihče izmed tekmecev ni presegel.

Slovenski rekorder je nato nadaljeval tekmo sam s seboj z 69,10 metra, 71,27 metra je zmogel v tretji seriji, izjemno predstavo pa končal s 63,11, 69,33 in 65,28 metra.

Kaj ga še letos čaka?

V tej sezoni sta dve veliki atletski tekmovanji, na obeh je Čeh z izidi v tem letu napovedal boj za sam vrh. SP na prostem v Eugenu v ZDA bo med 15. in 24. julijem, EP v Münchnu pa med 15. in 21. avgustom.

Pred tem bo nastopil tudi na sredozemskih igrah v alžirskem Oranu, kjer bo med 25. junijem in 5. julijem branil srebro s prejšnjega tekmovanja v Tarragoni leta 2018, so zapisali na siol.net.

Preberite še:

Zgorel je vrtec

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Zakaj so cene goriva poletele v nebo?

4 mega-afere desetletja Roberta Goloba

 

MR