Ptuj pustni karneval predstavil na turističnem sejmu na Dunaju

dunaj, turistični-sejem, ptuj, kurent

Posebej predstavili masko kurenta

V okviru Združenja zgodovinskih mest Slovenije se je v minulih štirih dneh na največjem turističnem sejmu v Avstriji Ferien Messe Wien predstavil tudi Ptujsaj so poseben poudarek dali prav slovenskim zgodovinskim mestom. Slovenski razstavni prostor je krasila veduta Ptuja, veliko zanimanja pa je na sejmu požel ptujski pustni karneval.

Največji turistični sejem v Avstriji vsako leto obišče približno 150 tisoč ljudi, pod okriljem Slovenske turistične organizacije pa se je na sejmu letos predstavilo tudi 26 slovenskih turističnih podjetij. To naj bi bila še ena priložnost za doseganje turističnih rekordov, ki jih je Slovenija dosegla preteklo leto. Lani je namreč Slovenijo obiskalo 350 tisoč Avstrijcev, ki so ustvarili okoli 860.000 prenočitev, je poročala MMC RTVSLO. Napovedi za letos so spodbudne, je povedal vodja slovenskega turističnega predstavništva na Dunaju Jan Ciglenečki.

In prav ptujski pustni karneval je požel veliko zanimanja obiskovalcev sejma, kar je Aljoša Ciglar iz Zavoda za turizem Ptuj tudi potrdil za MMC RTVSLO in povedal, da so na sejmu predstavili masko kurenta,  ki je simbol mesta Ptuj, izvajali so animacijo, slikali na masko in predstavljali, kako se maska izdeluje.

Samostanski mojster pisar Stane Osolnik je na sejmu predstavil številne zgodovinske zaklade, med drugim čisto pravi pergament. Foto: Ptuj Info

Mojster pustnih poslikav ustvarjal nove obraze

Ptujčan Dejan Krajnc je ob stojnici ustvarjal nove pustne poslikave. Foto: Ptuj Info

Obiskovalce sejma je zanimalo predvsem kaj predstavlja simbol Ptuja kurent/korant. Mojster pustnih poslikav Dejan Krajnc je ob stojnici ustvarjal nove obraze, ki bodo letos v deželo priklicali pomlad. Turistični sejem na Dunaju pa so obiskali tudi ptujski kurenti iz Etnografskega društva kurent in ob tem nov zaščitni znak Unesca še bolj približali obiskovalcem turističnega sejma.

TM, vir in foto: Ptuj Info