Prve besede naših skakalk in skakalcev ob drugi zlati kolajni na OI

 

“To je bil super dan. Vsi štirje smo naredili super skoke,” je v prvem odzivu po osvojeni zlati olimpijski medalji na tekmi mešanih ekip v Džangdžjakovu dejal Timi Zajc.

 

“To je bil super dan. Vsi štirje smo naredili super skoke, zmagali smo z veliko prednostjo, lahko rečem, da smo zasluženo zmagali,” je v prvem odzivu za Televizijo Slovenija po zmagi dejal Zajc

Zajc je priznal, da so kljub osmim izjemnim skokom kakšno napako zagotovo naredili, a da je v tem trenutku o tem brezpredmetno govoriti.

“Prvič sem bil na tekmi mešanih ekip. Nisem najbolj vedel, koliko prednosti imaš. Treba je bilo skočit čim boljše in to smo tudi naredili,” je še povedal Zajc in priznal, da je bila odgovornost na tekmi mešanih ekip veliko večja, kot na posamični tekmi.

Dvakratna olimpijska zmagovalka, Urška Bogataj je povedala, da je bilo vzdušje ves čas odlično.

“Prvi skok je bil zelo dober, tudi trener mi je rekel, da je bil zelo lep. Za drugega še ne vem. Je bila pa danes ena zelo čudna tekma, saj so kar po vrsti diskvalificirali,” je povedala Bogatajeva.

“Uspelo je. Težko je bilo, a uspelo je. To je vse,” je dejal v prvem odzivu povedal Peter Prevc.

“Nihče ni naredil večje napake in to je tisto, kar na ekipnih tekmah največ šesteje. Vesel sem, da smo držali visoko raven vso tekmo, nihče ni popustil in zdaj smo, kjer smo,” je dodal Peter Prevc.

 

Slovenska ekipa je bila tudi edina, ki je presegla tisoč točk.

“Nihče ni naredil večje napake. Punci sta izjemni, Timi je bil odličen in tu ni kaj veliko dodati,” je povedal slovenski as.

Vključite se v skupino in glasujte:

https://fb.me/g/3dyySe2b6/cwltifnk

Nika Križnar je priznala, da so zaradi vseh diskvalifikacij bili vsi kar malce živčni.

“Skupaj s trenerjem smo bili zmenjeni, da povedem in začnemo zelo dobro oziroma, da smo na prvem mestu. To mi je uspelo s prvim skokom. Kljub temu, da sem imela kar nekaj napak, sem prikazala, da sem lahko vseeno še vedno močna in da imam zelo dobro tehniko v zraku, četudi je bil skok malce zamujen,” je povedala Križnarjeva.

“Zelo je lepo, ampak te začne kar malce zebsti. Malce sem začela zmrzovati, zdaj so me pogreli, nekaj časa sem bila tudi na toplem. Ekipa je pokazala vrhunske skoke, zelo sem ponosna na vso ekipo, na Timija, na Uršo, na Perota. Res se je videl ekipni duh, zelo sem ponosna na njih,” je še povedala.

 

Vključite se v skupino in glasujte:

https://fb.me/g/3dyySe2b6/cwltifnk