Prerivali so se s policisti

Na seji Državnega zbora so poslanke in poslanci obravnavali predlog Zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje širjenja, omilitev, obvladovanje, okrevanje in odpravo posledic Covid-19. Glavni cilj je omiliti in odpraviti posledice in vpliv nalezljivih boleznih covid na področju zdravstva, gospodarstva in pa socialne varnosti.

V paketu PKP10 bi izpostavili naslednje:

  • Solidarnostni dodatek za upokojenci, ki prejemajo pokojnino v znesku do 510 evrov, bodo dobili dodatek v višini 300 evrov. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino od 510 do 612 evrov, bodo dobili dodatek v višini 230 evrov. Upokojenci, ki prejemajo pokojnino v višini od 612 do 714 evrov bodo dobili dodatek v višini 130 evrov.
  • Solidarnostni dodatek se bo izplačal tudi za posebej ranljive skupine v višini 150 evrov.
  • Enkratni solidarnostni dodatek za izboljšanje položajev bodo dobili v višini 150 evrov tudi osebe, ki so starejše od 65 let in niso prejele dodatka kot upokojenci, ter nosilci oziroma člani kmetije.

Pred poslopjem parlamenta so se danes zbrali nasprotniki ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa. Shod je sprva potekal mirno, a ko so policisti protestnike pozvali, naj zapustijo ograjeno območje Trga republike, nekateri tega niso upoštevali in so se začeli s policisti prerivati.

Med protestniki je bil tudi predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović, ki je letošnjo jesen večkrat pozivala k udeležbi na sredinih protestih, kjer so se dogajali tudi izgredi. Resni.ca je na Facebooku tudi tokrat pozivala k udeležbi na protestnem shodu, poročajo na siol.net.

Del protestnikov se je sprehodil do ustavnega sodišča, kjer so se znova začeli prerivati s policisti. Nato so se udeleženci shoda po Celovški cesti odpravili do Prešernovega trga, kjer so se za krajši čas ustavili pred stavbo Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Ves čas poti po ulicah Ljubljane je protestnike spremljalo veliko število policistov, poročajo na siol.net.

Preberite še:

Prerivali so se s policisti

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Novi boni

Na božični dan našli tri trupla

 

MR