Praznik Občine Kidričevo ponovno navdušil obiskovalce

Včeraj je v Parku mladosti na Kidričevem potekal že 27. Praznik Občine Kidričevo, ki ga je organiziral Namiznoteniški klub Cirkovce. Dogodek je privabil številne obiskovalce iz lokalne skupnosti in okoliških krajev, ki so uživali v pestrem programu in prijetnem vzdušju.

 

Prireditev se je začela ob 16. uri, ko se je pod šotorom v Parku mladosti pričela veselica. Obiskovalce so že ob prihodu razveselili z brezplačnim volom na žaru, kar je dodatno prispevalo k prijetnemu vzdušju in druženju.

Župan Anton Leskovar je ob tej priložnosti izrazil svoje zadovoljstvo: “Zdaj smo imeli mesec dni dogodke v počastitev občinskega praznika. Danes je vrhunec, v sredino prireditve smo ravno vstopili, ampak s tem se dogodki v občini Kidričevo ne končajo. Jaz sem ponosen, da je vedno več glasbenih veselic, oziroma različna društva prirejajo veselico.”

Vstop na prireditev je bil prost, kar je omogočilo še večjo dostopnost in privlačnost dogodka za vse generacije in družine. Organizatorji so s pestro ponudbo in prijetno organizacijo poskrbeli, da je bil 27. Praznik Občine Kidričevo nepozaben dogodek za vse obiskovalce.

“Šotor se celo poletje seli iz kraja v kraj in ni vikenda, da ne bi bilo prireditve,” je nadaljeval župan Leskovar. “Jaz sem ponosen, da občina omogoča brezplačen šotor, brezplačen oder, društva so to prepoznala, vsi se imamo lepo, zato je tudi pijača lahko malo cenejša, pa na prireditvah stopnine ni in glejte, pri nas je prostovoljstvo res na visokem nivoju.”

Dogodka so se udeležili številni lokalni prebivalci, pa tudi gostje iz širše okolice, kar je še en dokaz, da praznovanje občinskih praznikov povezuje skupnosti in krepi lokalno identiteto. Z zabavo, kulturnimi dogodki in tradicionalno gostoljubnostjo je Kidričevo znova dokazalo svojo vrednost kot pomembno središče lokalnega življenja in skupnostnega duha.

Župan Leskovar je še dodal: “Predvsem poskušamo privabiti mlade, kot sem že večkrat omenil, imamo žepnine za študente in dijake. Pogoj za žepnino je, da je član aktiven v enem izmed društev. Čez to mlade aktiviramo, so aktivni v društvih in tudi starši pridejo gledati, kaj se tam dogaja in tudi začnejo pomagati.”

Dogodek je tako še enkrat dokazal, da praznovanje občinskih praznikov povezuje skupnosti in krepi lokalno identiteto.

MR