PRAZNIČNO VZDUŠJE NA PTUJU: Raznolike aktivnosti za vse okuse

PETEK, 29. december: Ptuj se prebuja v praznično jutro s številnimi dogodki za vse generacije. Otroci bodo uživali v animacijah na Pravljičnem Mestnem trgu, kjer bo od 17. do 19. ure potekal program “Piki Poki – Zabava za otroke”. Ljubitelji kulture se lahko odpravijo na Ptujski grad na praznično javno vodstvo za družine ob 11. uri ali uživajo v filmskih predstavah v Mestnem kinu Ptuj, ki ponuja raznolik program, vključno s filmoma “Wonka” in “Ferrari”. Večer se zaključi z glasbenim nastopom skupine The Schminkers in koncertom Jana Plestenjaka v Areni Campus Sava.

SOBOTA, 30. december: Ptujska pravljica se nadaljuje z raznolikimi dejavnostmi, od pravljičnega vrtička in drsališča do prazničnega sejma. Večer prinaša še več filmske zabave in koncert skupine Drugo Dugme na Pravljičnem Mestnem trgu.

NEDELJA, 31. december: Najdaljši dan v letu prinaša otroško silvestrovanje z Niko Zorjan in Rokom iz BQL, ter večerno silvestrovanje na prostem z Recesija bandom. Pravljični vrtiček in drsališče bodo odprti do 17. ure.

PONEDELJEK, 1. januar: Novo leto se začne mirno, saj bosta pravljični vrtiček in drsališče zaprta.

TOREK, 2. januar: Ptuj ponovno oživi s Ptujko pravljico, prazničnim sejmom in tradicionalnim pohodom “Po poti Ivana Potrča in Matija Murka”. Na voljo bo tudi razstava “Slovenski mostovi doma in v tujini” v Miheličevi galeriji.

Kurentova hiša: Med božično-novoletnimi prazniki bo Kurentova hiša zaprta 31. decembra 2023 ter 1. in 2. januarja 2024, v ostalih dneh pa bo odprta po ustaljenem delovnem času.

Za več informacij o filmih in razstavah obiščite spletni strani Mestnega kina Ptuj in visitptuj.eu. Ptuj v prazničnem času ponuja nekaj za vsakogar, ne glede na starost ali interese. Od družinskih aktivnosti do kulture in zabave, praznični dnevi na Ptuju obljubljajo nepozabne trenutke.

MR