Praznični prižig lučk in pričetek ptujske pravljice

Ptujska pravljica, ki označuje začetek praznične sezone, bo letos potekala vse od 1. do 31. decembra. Zavod za turizem Ptuj pripravlja bogat program, ki bo vključeval otroški in zabavni program, nastope pravljičnih likov in nastope otrok iz lokalnih šol. Starejši obiskovalci se bodo lahko veselili druženja ob glasbi in kulinaričnih užitkih. Poseben poudarek letošnjega programa je na sodelovanju z lokalnimi glasbeniki in izvajalci.

 

Glavni dogodek, Prižig Lučk, bo 1. decembra ob 17.45 na Pravljičnem Mestnem trgu. Županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in mini županja Katarina Peranić bo slavnostno prižgala praznične luči. Po tem dogodku bo sledil plesni nastop in glasbeni program. Hkrati bo odprt tudi Praznični Sejem, ki bo ponujal lokalne dobrote in unikatna darila.

Poleg tega bo v decembru odprt tudi Pravljično Drsališče in Pravljični Vrtiljak, ki bosta delovala vse do pustnega časa. Otroci bodo imeli možnost obiskati Božičkovo Pisarno in oddati pismo v Božičkov Nabiralnik. Spektakularen prihod Božička bo 8. decembra, dedek Mraz in teta Zima pa bosta otroke obiskala 17. decembra.

Silvestrovanje bo potekalo 31. decembra, s posebnim Otroškim Silvestrovanjem ob 11. uri in tradicionalnim Silvestrovanjem na prostem z Recesija bandom od 22. ure dalje.

Dogodki Ptujske pravljice obljubljajo nepozabna doživetja v praznično okrašenem starem mestu. Celoten nabor dogodkov je na voljo na spletni strani Ptujske pravljice.

MR