Pozor vsem smučarjem!

Smučarji pozor! Foto: Pixabay

Poostreni nadzor smučišč med vikendom

Inšpektorat za infrastrukturo, policija in Zdravstvena inšpekcija bodo ta konec tedna na slovenskih smučiščih izvajala poostreni nadzor izvajanja priporočil NIJZ za preprečevanje okužbe z virusom SARS-Cov-2.

Vsem uporabnikom smučišč in žičniških naprav svetujemo, da si pred obiskom smučišča preberejo aktualna higienska priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za izvajanje prevoza potnikov z žičniškimi napravami in priporočila za preprečevanje širjenja okužb s SARS-CoV-2 za smučarje in veljavni Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, Uradni list, številka 15/21), ki obvezuje uporabnike k izkazovanju negativnega testa upravljavcu.

 

Odlok o omejitvah in načinu izvajanja javnega prevoza potnikov na ozemlju Republike Slovenije, Uradni list, številka 15/21

  1. člen (1) Obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog je dovoljeno v skladu s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje in pod pogojem, da upravljavec naprav zagotovi hitro testiranje (HAGT) v organizaciji pooblaščenega izvajalca na vstopni točki na smučišče. (2) Če pogoja iz prejšnjega odstavka upravljavec naprav ne more izpolniti iz objektivnih razlogov, je uporaba žičniških naprav in njim pripadajočih prog dovoljena osebam, ki upravljavcu naprav predložijo negativni test na COVID-19 po HAGT ali PCR metodi, opravljen v Sloveniji in ki ni starejši od 24 ur, ter otrokom do vključno 12. leta starosti v spremstvu staršev. Predložitev negativnega testa COVID-19 ni potrebna za kategorizirane in profesionalne športnike, trenerje in drugo spremljevalno osebje za izvedbo tekem in treningov.

Preberite še:

Število okuženih in hospitaliziranih vztrajno pada!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Po 4 mesecih se zadeve obračajo na bolje! Pod 1000 hospitaliziranih in pod 1000 okuženih…
Slovenija med državami z najnižjo brezposelnostjo v EU! Vlada očitno sprejema najboljše ukrepe v EU…

 

MR