Požar na Osankarici!

Včeraj zvečer, okrog 20. ure, so bili policisti obveščeni o požaru planinske koče na območju PP Slovenske Bistrice. V požaru večjega obega ni bil nihče poškodovan, nastala pa je večja premoženjska škoda. Na kraju so še v zgodnjih jutranjih urah posredovali gasilci, ker požar še ni bil v celoti pogašen.

Kriminalisti PU Maribor bodo danes, skupaj s strokovnjaki NFL, pričeli z ogledom in ugotavljanjem vzroka požara ter vseh okoliščin dogodka. Policisti v tem času zbirajo in preverjajo ostale okoliščine dogodka.

Po požaru se je del objekta porušil, je pa gasilcem uspelo preprečiti, da bi zagorel tudi bližnji gozd. Vzrok za požar za zdaj še ni znan, prav tako še ni ocenjena škoda, ki pa je zelo velika, pri gašenju pa so porabili več kot 50.000 litrov vode ter da gre za eno večjih intervencij v zadnjem času. Gasilcem je uspelo obvarovati le del stavbe, v kateri se nahaja muzejska zbirka Pohorskega bataljona.ž

Omenjeni dom je že druga planinska postojanka, ki je letos pogorela do tal. Konec februarja je namreč do požara prišlo tudi na Mozirski koči na Golteh. Še pred tem je leta 2017 zgorela koča na Korošici, leta 2019 pa koča na Okrešlju.

Preberite še:

Danes ponovno protesti!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Otroci so pametnejši kot si mislite!

Zdravila, ki jih redno jemljemo so tisočkrat nevarnejša kot AstraZeneca!

 

MR