Posebni prometni režim!

Na Bledu danes, 31. avgusta 2020, poteka 15. Strateški forum Bled, mednarodna konferenca, ki se jo bodo udeležili predsedniki vlad, ministri za zunanje zadeve držav članic EU ter drugi visoki predstavniki EU in mednarodnih organizacij, zaradi česar bo ponekod na Gorenjskem občasno povečan in oviran promet. Vse prometne udeležence pozivamo, da upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

 

Poseben prometni režim v času strateškega foruma ni predviden, bo pa ta dan zaradi varovanih kolon s policijskim spremstvom občasno povečan promet preko celega dneva, na relaciji Letališče Jožeta Pučnika–Bled–Letališče Jožeta Pučnika. Previdene so tudi krajše mobilne zapore prometa.

Glede na to, da je cestna povezava tudi sicer zelo obremenjena in da na delu avtoceste Kranj Zahod–Podtabor v obeh smereh potekajo pripravljalna gradbena dela, vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, da upoštevajo navodila policistov ter svetlobne in zvočne opozorilne znake vozil iz spremstva.

Policijska vozila za spremstvo varovane kolone so označena z rdečimi in modrimi lučmi. Vozniki se morajo ob srečanju s takšnim vozilom ustaviti in se umakniti z vozišča, varovani koloni pa omogočiti neoviran in prost prehod. Na cesti v in zunaj naselja to storijo z ustavitvijo zunaj ceste, na avtocesti pa se pomaknejo na skrajni desni rob voznega pasu. Z vožnjo lahko nadaljujejo takoj, ko mimo njih zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdeče-modro lučjo. Taka vozila je tudi prepovedano prehitevati in se jim priključiti.

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR