Poplave na Ptuju: Razmere stabilne, številni gasilci v akciji

V Mestni občini Ptuj se je danes sestal Štab Civilne zaščite Mestne občine Ptuj in podal izjavo o trenutnih razmerah na terenu po obsežnih poplavah, ki so v noči s 3. na 4. avgust zajele številne slovenske kraje in mesta.

Mestna občina Ptuj je bila srečna, saj obsežne poplave, ki so nastale kot posledica vremenske ujme, niso povzročile večjih škod. Vendar pa obilno deževje ni mimo brez sledi. Zlasti na območju Četrtne skupnosti Grajena in v naselju Krčevina pri Vurberku je prišlo do poplavljanja struge reke Drave.

Glede na današnjo oceno razmer, je voda v večini predelov že odtekla, kar je omogočilo županji in predstavnikom strokovnih služb podroben ogled prizadetih območij. Zato je mogoče reči, da so razmere na območju Mestne občine Ptuj trenutno stabilne.

Da bi bila odstranitev posledic poplav čim hitrejša in učinkovita, je na terenu sodelovalo 69 gasilcev iz različnih prostovoljnih gasilskih društev Mestne občine Ptuj. Za posredovanje so imeli na voljo 16 vozil in gasilski čoln. Večino intervencij so izvajali na območju, ki meri približno 1.600 m2, in kjer se nahaja 26 objektov.

Mestna občina Ptuj se v teh težkih časih lahko pohvali s hitrim in učinkovitim odzivom gasilskih enot in drugih služb. Zahvala gre vsem prostovoljcem in strokovnjakom, ki so se nemudoma odzvali na klic pomoči. Kljub temu, da so posledice na območju Ptuj manjše kot v nekaterih drugih slovenskih mestih, pa je jasno, da brez odzivne skupnosti in dobro pripravljene civilne zaščite, bi lahko bile posledice mnogo hujše.

MR