Poostren nadzor prometa v času pustnih praznovanj na Ptuju

Policija
Foto: Facebook

V luči pustnih praznovanj, ki bodo v prihajajočih dneh zaznamovali Ptuj in širše območje Spodnjega Podravja, so pristojne oblasti napovedale poostren nadzor prometa. Pustni čas, predvsem znan po tradicionalnem Kurentovanju, privabi množice obiskovalcev in je čas veselja ter zabave. Vendar pa to obdobje prinaša tudi povečano tveganje v prometu, zlasti zaradi možnosti vožnje pod vplivom alkohola.

 

Policija in lokalne oblasti pozivajo vse udeležence v prometu, naj bodo še posebej previdni in odgovorni. Poudarjajo pomen varne vožnje in odgovorne uporabe alkohola. “V tem času pustnih zabav in rajanj je ključnega pomena, da vsi skupaj zagotovimo varnost na cestah. To lahko storimo z odgovornim ravnanjem in spoštovanjem prometnih pravil,” pravijo v sporočilu za javnost.

Policija bo v času pustnih praznovanj izvajala dodatne kontrole, s posebnim poudarkom na preprečevanju vožnje pod vplivom alkohola. Kontrole bodo namenjene zagotavljanju varnosti vseh udeležencev v prometu, tako pešcev kot voznikov.

Vsi, ki se odpravljajo na pustne prireditve, so pozvani, da načrtujejo varen povratek domov – bodisi s pomočjo treznega voznika, javnega prevoza ali taksi služb. “Naj bo pustno rajanje varno in veselo za vse. Upoštevajmo omejitve hitrosti, ne vozimo pod vplivom alkohola in upoštevajmo pravila cestnega prometa,” dodajajo v pozivu.

Letošnje pustno obdobje na Ptuju in v Spodnjem Podravju je pomembno za ohranjanje bogate kulturne dediščine in tradicije, ki pa ne sme biti izgovor za nepremišljeno ravnanje v prometu. Z odgovornim vedenjem in spoštovanjem zakonov lahko vsi prispevamo k varnosti in zagotovimo, da bo pustno veselje ostalo lepo spominjanje za vse.

MR