Poostren nadzor hitrosti na slovenskih cestah v okviru evropskega tedna prometne varnosti

V okviru evropskega tedna prometne varnosti, ki poteka od 15. do 21. aprila 2024, bo Slovenija izvedla obsežne aktivnosti za zmanjšanje problematike prekomerne hitrosti v cestnem prometu. Poostren nadzor bo usklajen z aktivnostmi drugih držav članic Evropske zveze prometnih policij ROADPOL.

 

Namen akcije je spodbuditi voznike k prilagajanju hitrosti razmeram na cesti in k spoštovanju omejitev hitrosti, s ciljem zagotoviti večjo prometno varnost. Podatki Policijske uprave Maribor kažejo, da je neprilagojena hitrost v letu 2023 povzročila 6 % več prometnih nesreč kot prejšnje leto, med njimi 8 s smrtnim izidom in 49 s hudimi telesnimi poškodbami.

Obsežnejši poostreni nadzori bodo potekali v torek, 16. aprila, od 7. do 14. ure, ter v petek, 19. aprila, ko bo od 6. do 18. ure potekal »Maraton nadzora hitrosti« na celotnem območju Slovenije. Občinsko redarstvo skupaj s Policijsko postajo Ptuj bo izvajalo nadzor na prometno bolj obremenjenih točkah na območju Mestne občine Ptuj ter v občinah Destrnik, Dornava, Hajdina in Kidričevo.

MR