POMAGAJMO LJUDEM, OGROŽENIM V POPLAVAH!

V zadnjih dneh smo priča uničujočim posledicam vodnih ujm, ki so prizadele številne slovenske kraje. Vodne mase so vnesle kaos v življenja mnogih ljudi, ki so izgubili svoje domove, premoženje in v nekaterih primerih tudi ljubljene. Prizadevanja za pomoč so se že začela, vendar je potrebna obsežna podpora.

 

Na voljo je nova aplikacija, ki bo združila vse informacije o potrebah prizadetih in načinih pomoči. Upamo, da bo aplikacija služila kot most med tistimi, ki potrebujejo pomoč, in tistimi, ki želijo pomagati.

Dve glavni humanitarne organizacije – Rdeči križ Slovenije in Slovenska Karitas že vlagajo vse moči v pomoč prizadetim. Občani lahko prispevajo na posebej odprte račune teh organizacij ali pošljejo SMS-sporočilo na številko 1919 in tako prispevajo svoj delež.

Mestna občina Ptuj je ponudila pomoč občinam, ki so jih poplave najhuje prizadele. Županja je poudarila, da bo mestna občina Ptuj stala ob strani vsem, ki so v stiski. Podrobnosti o obliki pomoči in načinu distribucije bodo sledile v prihodnjih dneh.

V tem trenutku je ključnega pomena, da se kot skupnost združimo in pokažemo solidarnost. Vsak prispevek, ne glede na njegovo velikost, lahko naredi razliko. Skupaj lahko premostimo to krizo in obnovimo življenja tistih, ki so jih poplave najbolj prizadele.