V času poletnih počitnic je na Ptuju na voljo več programov, ki bodo zapolnili prosti čas otrok in mladostnikov.

 

Poletne ulične delavnice 2020

V organizaciji Centra interesnih dejavnosti Ptuj in izvedbi Bratov Malek, športno-cirkuškega društva Eleja, bodo lahko otroci obiskovali ulične zabavne počitnice, ki se bodo odvijale od 29. 6. do 10. 7. 2020 v Mestnem parku na Ptuju in od 13. 7. do 24. 7. 2020 v Ljudskem vrtu na Ptuju. Animatorji bodo za otroke pripravili cirkus, druženje, ustvarjanje, zabavo in športne igre.

CID-ova ponudba počitniških aktivnosti

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Center interesnih dejavnosti Ptuj je tudi za letošnje poletne počitnice pripravil pestro izbiro počitniških dejavnosti za otroke in mlade. Otroci se bodo lahko preizkusili v čisto posebni vrsti plesa, nenavadnem in dinamičnem tradicionalnem indijskem kathaku, čakajo jih poletne urice italijanščine in angleščine, najrazličnejše ustvarjalne delavnice (zvočno-likovna, grafična, lončarska, delavnica animiranega filma, delavnica lego robotike, delavnica akvarelov) in zanimivih načinov rekreacije. Ulične delavnice in Kino počitnice so za otroke brezplačne, za udeležbo na ostalih delavnicah pa je potrebno odšteti simboličnih 10 do 15 evrov kotizacije.

Celotno ponudbo počitniških aktivnosti najdete  na http://www.cid.si/tecaji/poletne-pocitnice/

Špajza modrosti

Center za družine Špajza modrosti bo tudi letos pripravil pester nabor poletnih počitniških aktivnosti – ustvarjalne delavnice, tarok, sestavljanje Rubikove kocke, šivanje, animiranje in še veliko drugega. Udeležba na vseh delavnicah je brezplačna. Število udeležencev na delavnico je omejeno, zato so potrebne prijave na tel. št. 027492158 ali 051389660 in na preko el. pošte [email protected].

POLETNE PRAVLJIČNE URICE 2020 v Knjižnici Ivana Potrča Ptuj

Poletne pravljične urice so tradicionalna oblika sproščene bibliopedagoške dejavnosti Mladinskega oddelka Knjižnice Ivana Potrča Ptuj, ki je opremljen z izbranimi didaktičnimi in družabnimi igrami, kakor tudi s pripomočki za gibalne in druge igre ter za različne otroške ustvarjalnosti.

Poletnih počitniških uric bo 10, vse se pričenjajo ob 10. uri, sam program se bo odvil v šolski uri, vsako sredo in petek, od 15. julija do 14. avgusta v Pravljični sobi Branke Jurca. Copatki so zaželeni, vstopnine ni.

Mali in veliki bodo lahko poslušali, pripovedovali, telovadili, se igrali, rezljali, se pomenkovali, uganjevali, lahko tudi malo tekmovali, sestavljali, gradili, kotalili, pihali, se veselili, sproščali in sladkali…

Poletne pravljične urice izvajajo mladinske knjižničarke: Jasmina Burjan, Leonida Mesarič in Mateja Milošič, s pomočjo Andrejke Rimele.

Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož

V muzeju pripravljajo počitniške delavnice POGLEJ V MUZEJ, ki bodo potekale na Ptujskem gradu od 7. 7. do 10. 7. 2020, vsak dan od 10. do 13. ure. Namenjene so otrokom od 1. do 5. razreda. Na delavnicah si bomo ogledali muzejske razstave, raziskovali grad, poslušali zgodbe in ustvarjali z različnimi materiali. Delavnice so plačljive, število mest pa je omejeno. Več informacij in prijave na www.pmpo.si

Pripravili bodo tudi poletne Muzejske vikende, ki so jih poimenovali MUZEJSKI VRTIČEK, potekali pa bodo na Ptujskem gradu ob naslednjih sobotah med 10. in 16. uro: 4. 7., 11. 7., 18. 7., 1. 8., 21. 8. Muzejski vikendi so namenjeni družinam z otroki, starimi več kot 5 let, in so brezplačni.

Ustvarjalni otroški tabor Grič 2020

Od 6. do 10. julija in od 24. do 28. avgusta bo v organizaciji KUD Čar Griča potekal ustvarjalni otroški tabor, namenjen aktivnemu in ustvarjalnemu preživljanju poletnih počitnic, druženju z vrstniki v objemu narave, ob sklepanju novih prijateljstev. Program, ki je namenjen otrokom od 8. do 12. leta, obsega lepopisje-kaligrafijo, klesanje kamna, doodlanje – risanje, gibalne igre, kung fu, lokostrelstvo ter jutranji in večerni pozdrav energij dneva. Več informacij najdete na: http://ustvarjalnost.si/ustvarjalni-otroski-tabor/

Portal Babysits

Portal je namenjen tako staršem, ki za svoje otroke iščejo primerno osebo za varstvo otrok, kakor tudi vsem mladim in malo manj mladim, ki bi družinam radi priskočili na pomoč z varstvom otrok. Ponudnikom varstva in staršem omogoča brezplačno objavo profila z vsemi podatki, iskanjem med ponudniki in iskalci otroškega varstva, filtriranje zadetkov glede svojih želja, pisanje in branje koristnih mnenj in priporočil ter še veliko več. Ponudniki otroškega varstva lahko brezplačno stopijo v stik z družinami, ki varstvo potrebujejo, starši pa za to funkcionalnost morajo poravnati mesečno naročnino. Portal omogoča varen komunikacijski prostor in opcijo varnega plačila prek spleta.

Vse dodatne informacije so na voljo na www.babysits.si

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR