Pestro vikend dogajanje na Ptuju: Kaj vas čaka od petka do nedelje?

PETEK, 3. november

 

Na Ptujskem gradu bodo potekale jesenske počitniške dejavnosti za družine z imenom “POGLEJ V MUZEJ”. V Špajzi modrosti bo od 7.30 do 15.30 potekalo brezplačno počitniško varstvo. Vinoteka Kobal med 15. in 20. uro vabi na degustacije vin. V Mestnem kinu Ptuj si boste lahko ogledali več filmov: ob 16.30 “TROLI 3”, ob 18. uri “ŠEPET METULJA”, ob 19. uri v Mali dvorani “ANATOMIJA PADCA” in ob 20. uri “ODPULJENI DENAR”. Prav tako ob 19. uri v Kavarni Evropa bo potekal akustični večer.

SOBOTA, 4. november
Ptujski grad še naprej gosti dejavnost “POGLEJ V MUZEJ” za družine. Mestno gledališče Ptuj ob 9.30, 11. in 12. uri prireja predstavo za otroke z naslovom “BOBROVA SKRIVNOST”. Ob 14. uri v Mestnem parku se lahko pridružite čistilni akciji “DOBIMO SE V PARKU! Za Ptuj brez smeti”. Istega dne ob istem času se bo odvijal voden ogled rova pod Ptujskim gradom. Vinoteka Kobal med 15. in 20. uro ponovno odpira svoja vrata za degustacijo vin. Mestni kino Ptuj pripravlja predvajanje filmov ob 16.30 “TROLI 3”, ob 18. uri “ŠEPET METULJA”, ob 19. uri v Mali dvorani “ANATOMIJA PADCA” ter ob 20. uri “ODPULJENI DENAR”. V Dominikanskem samostanu ob 19. uri se bo zgodil “JESENSKI GALLUSOV ODER IZBRANIH”. Kavarna Evropa ponovno vabi na akustični večer ob 19. uri, medtem ko bo v Stari steklarski ob 20. uri potekalo “ZVONČNO ZALETAVANJE” z izvajalci Haiku Garden in Anomalo.

NEDELJA, 5. november
Ptujski grad nadaljuje z dejavnostjo “POGLEJ V MUZEJ” za družine. Parkirišče pod Ptujskim gradom ob 9. uri postane začetna točka za “[JESENSKA] POT NA MESTI VRH”. Med 13. in 19. uro boste lahko v Stari Preši na Mestnem Vrhu 28 uživali v degustaciji v Vinogradniškem muzeju. Ob 13.30 in 14.30 Ptujski grad odpira svoja vrata za degustacijo vina v grajski vinski kleti s sodelovanjem Društva Kastali. V Mestnem kinu Ptuj si boste ob 16.30 lahko ogledali “TROLI 3”, ob 18. uri “ŠEPET METULJA” in ob 18. uri v Mali dvorani “ANATOMIJA PADCA”. Dan zaključujejo s filmom “ODPULJENI DENAR” ob 20. uri.

Za več informacij o filmih obiščite Mestni kino Ptuj, aktualne razstave in ostalo ponudbo pa najdete na visitptuj.eu.

MR