Otroška varnostna olimpijada: Mladi varnostni junaki so se zbrali v Kidričevem

Na Osnovni šoli Kidričevo je včeraj, 23. maja 2024, potekalo razburljivo finale 16. Otroške varnostne olimpijade, kjer so svoje veščine in znanja na področju varnosti pomerila 18 najboljših ekip iz okolice Policijske uprave Maribor. Dogodek, ki že od leta 2006 spodbuja osnovnošolce k učenju in izvajanju varnostnih spretnosti, je združil mlade tekmovalce v seriji praktičnih in teoretičnih preizkusov.

 

V uvodu sta tekmovalce in obiskovalce nagovorila župan Občine Kidričevo, gospod Anton Leskovar, in ravnateljica Osnovne šole Kidričevo, gospa Alenka Kutnjak. Oba sta poudarila pomen učenja varnostnih veščin in zaželela vsem sodelujočim veliko uspeha in zabave.

Direktor Policijske uprave Maribor, gospod Beno Meglič, je izpostavil zabavno naravo tekmovanja in pomen skupinskega dela pri prepoznavanju in preprečevanju vsakodnevnih nevarnosti. Tekmovalcem je čestital za njihovo odlično pripravljenost in znanje, ki so ga prikazali na tekmovanju, in se zahvalil mentorjem ter ravnateljem za njihovo vlogo pri izvedbi tekmovanja.

Tekmovalci so se med drugim pomerili v sestavljanju logotipov za interventne službe, spretnostni vožnji s kolesom, izvajanju požarne vaje in odgovarjanju na vprašanja o različnih varnostnih tematikah. Najbolje so se odrezali učenci OŠ Anice Černejeve Makole, ki so zasedli prvo mesto, sledili so jim tekmovalci OŠ Videm – podružnica Sela in na tretje mesto se je uvrstila druga ekipa OŠ Angela Besednjaka.

Varnostna olimpijada ni samo tekmovanje, ampak tudi priložnost za učenje, druženje in zabavo. Čestitke vsem udeležencem za njihov trud in dosežke!

MR