Ormož v znamenju Martinovanja: Festival vina in kulture privablja obiskovalce

Ormož bo ta mesec postal središče kulture in vinarske odličnosti, saj gosti svoj letni festival Martinovanja, ki obiskovalcem ponuja bogato paleto dogodkov, od razstav in predstavitev lokalnih izdelkov do degustacij vrhunskih vin iz regije.

 

Festival, ki se odvija na različnih prizoriščih po mestu, vključno s parkiriščem za Hostlom Ormož, Martinovi Tržnici na Kerenčičevem trgu v Ormožu, Vinoteka v gradu Ormož, Vinska klet Verus vinogradi Ormož, Grajska pristava Ormož in druge, združuje lokalne vinogradnike, umetnike in gostince, da bi prikazali najboljše, kar regija ponuja.

Obiskovalci se lahko udeležijo razstav, odkrivajo kulinarične dobrote na stojnicah s tradicionalnimi jedmi in rokodelskimi izdelki ter se razvajajo z izbranimi vini iz različnih vinskih kleti, ki so znana po svojih nagrajenih vinih.

Martinovanje v Ormožu ni samo praznik za ljubitelje vina, ampak je tudi priložnost za družine, da uživajo v pestrem kulturnem programu, ki vključuje odprtje razstave del likovno-literarne kolonije Malek in slavnostno razglasitev zmagovalca tekmovanja v najboljši mladi vini regije.

Za več informacij o programu festivala in dogodkih obiščite uradno spletno stran ali poglejte dokument v prilogi.

Priloga

MR