Odziv predsednika vlade Janeza Janše na izkoriščanje otrok v politične namene!

Otroci s protivladnimi transparenti. Foto: Twitter

Pretekli vikend so bili organizirani proti vladni ukrepi v večih slovenskih mestih. Začelo se je v soboto v Trbovljah, ko je okoli dvesto Zasavcev zaradi napovedanega zapiranja šol pripravilo protest na stopnicah pri Delavskem domu v Trbovljah. Protesti so se nadaljevali tudi včeraj v večjih mestih po Sloveniji.

Protest organizirala kandidatka LMŠ na lokalnih volitvah

Čeprav si vsi starši v Sloveniji želimo čim hitrejšega odprtja vrtcev in šol, je le malo takšnih, ki bi izpostavljali zdravje svojih otrok za politične interese.

Ena izmed takšnih je zagotovo Emanuela Škalonja, kandidatka LMŠ na lokalnih volitvah 2018 in organizatorka protivladnih protestov v Trbovljah.

Težko verjamemo, da ni šlo za politično motiviran protest, ko pa so se na shodu z otroci pojavili že velikokrat videni slogani, kot so “SMRT JANŠIZMU”, “ZAPRITE VLADO” in drugi.

Proteste je pokomentiral tudi predsednik vlade Janez Janša

Na proteste se je že odzval predsednik vlade, ki je preko socialnega omrežja Twitter obsodil nezakonite proteste in izkoriščanje otrok v politične namene.

Nerazumno in nevarno izkoriščanje otrok v politične namene v času epidemije. Poleg tega še nezakonit shod. Ravno zaradi take neodgovornosti se stanje v posamičnih regijah poslabšuje namesto obratno,” je  ob protestu zaradi napovedanega zapiranja šol opozoril predsednik vlade Janez Janša.

Preberite še:

Janša o cepivih in napovedi najbolj striktnih ukrepov!

Vam je všeč novice? Všečkajte FB stran:

 

Oglasil se je tudi dr. Federico Potočnik, specializant infektologije, ki je že od začetka izbruha novega koronavirusa v prvih bojnih črtah.

“In ko že misliš, da so na levi razumeli, kako se virusi širijo… bam, politizacija epidemije. In potem se čudimo, da ljudje ne upoštevajo ukrepov. Mimogrede, v današnjem dežurstvu je moj oddelek spet poln. Hvala, ane,”

Preberite še:

Pedro Opeka nominiran za Nobelovo nagrado za mir.

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Odpiranje šol: posledica protestov ali upoštevanje ukrepov?
Sredi ločitvenega postopka tekla kri, 34-letnico zabodel do smrti!

 

MR