Od danes več sprememb

Ukrepi so pomembni! Foto: Pixabay

Objavljamo na kratek in jasen način vse spremembe glede ukrepov za preprečevanje okužb s COVID-19. Odloki, ki bodo veljali teden dni, določajo tudi način izpolnjevanja pogojev-PTC pri različnih dejavnostih.

  • Ponovno uvedbo zaščitnih mask na javnih kulturnih prireditvah. Izjema so nastopajoči.
  • Negativni rezultat testa-PCR, ki ni starejši od 72 ur od odvzema brisa, ali hitri test, ki ni starejši od 48 ur – velja za taksiste in za ponudnike in potrošnike v dejavnosti ponujanja in prodajanja blaga in storitev na področju voznikov in vozil.
  • Pogoj-PCT morajo izpolnjevati tudi strokovni delavci in voditelji športno rekreativne dejavnosti, ki izvajajo proces športne vadbe.
  • PCT za vse udeležence na športnih tekmovanjih. Poleg tega morajo na vidnem mestu s pisnim obvestilom obvestiti športnike in člane njihovih ekip, drugo organizacijsko osebje ter gledalce, da je izpolnjevanje pogojev-PCT obvezno za udeležbo oziroma za vstop v prostor, kar se preverja že na vstopu na prireditev.
  • Pogoj PCT se zahteva za javne prireditve in shode v zaprtih prostorih ter nad 100 udeležencev na odprtih površinah. Za do 100 udeležencev na odprtih površinah pogoj-PCT ni nujen, upoštevati pa je treba omejitev: en udeleženec na deset kvadratnih metrov površine in 1,5 metra medsebojne razdalje med udeleženci.
  • Slovenija je za potnike v letalskem in ladijskem prometu uvedla obrazec PLF. Ob prihodu v Slovenijo z letalom ali ladjo za križarjenje bodo potniki lahko izpolnili evropski elektronski obrazec za potrebe sledenja potnikov (dPLF).
  • Izvajanje verske oziroma duhovne vzgoje in izobraževanja lahko poteka le, če oseba, ki to izvaja, izpolnjuje pogoj PCT.

Preberite še:

Predsednik vlade poprijel za delo

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Pozor vsem, ki se boste vračali v Slovenijo po 16. avgustu

Slika pljuč cepljenega in necepljenega okuženega s COVID-19

 

MR