Občinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Majšperk za vse generacije

Danes je v športnem parku in ob osnovni šoli v Majšperku potekalo občinsko gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Majšperk. Tekmovanje je privabilo ekipe vseh generacij, od pionirjev do veteranov, iz petih prostovoljnih gasilskih društev, ki delujejo pod okriljem Gasilske zveze Majšperk.

 

Poleg domačih društev so se tekmovanja udeležile tudi ekipe iz sosednje občine Videm, ki je s svojo Gasilsko zvezo Videm prispevala štiri dodatna prostovoljna gasilska društva. Skupaj so poskrbeli za živahno vzdušje in tesno konkurenco.

Organizacijo tekmovanja sta prevzela Gasilska brigada Majšperk in Prostovoljno gasilsko društvo Majšperk, ki ima v neposredni bližini tudi svoj gasilski dom. Tekmovanje se je odvijalo na več prizoriščih, kar je omogočilo, da so udeleženci pokazali svoje spretnosti v različnih disciplinah, kot so vaja z motorno brizgalno, vaje z vedrovko in štafeta.

Gasilci so se potegovali za čim boljše rezultate, saj to tekmovanje šteje za uvrstitev na regijsko tekmovanje. Infrastruktura športnega parka in osnovne šole se je izkazala za odlično za organizacijo tako obsežnega dogodka.

 


Ekipe so se preizkusile v različnih gasilskih disciplinah, med katerimi so bile najbolj napete tekme v vaji z motorno brizgalno in štafeti. Majšperk je ponovno dokazal, da je pravo gasilsko srce občine.

MR