Novo politično dno obnašanja poslancev!

Koražija je ujet na laži! Foto: nova24tv.si

Predsednik vlade Janez Janša je navedbe poslanca Levice Mihe Kordiša v poslanskem vprašanju v zvezi z odnosom vlade do kriminalnih združb in njihovega delovanja označil za nebuloze. Izpostavil je, da Rok Snežič nikoli ni bil davčni svetovalec predsednika vlade, da je bilo to večkrat zanikano in, da naj se te laži ne ponavljajo naprej.

Mihi Kordišu je ob vseh njegovih nebulozah na seji Državnega zbora briljantno pariral tudi njegov kolega, koordinator stranke Levica Luka Mesec. Stavek predsednika vlade Janeza Janše: “Glede na to, da opravljam tudi funkcijo ministra za zdravje, se bom pozanimal pri pristojnih institucijah kako pomagat takšnim, ki trosijo take nebuloze,” je namreč slišal povsem, kot bi v stranki SD rekli, drugače.

“On se je tukaj posmehnil v obraz poslancem in poslankam Državnega zbora. Ste ga slišali, kaj je rekel? Rekel je: Gospod Kordiš, vi potrebujete psihiatrično pomoč. To je ponovil dvakrat.” je danes dejal koordinator stranke Levica Luka Mesec.

Janša tega namreč ni rekel niti enkrat, kaj šele dvakrat. Lahko še nekako sprejmemo, da je šlo na seji za neko Mesčevo interpretacijo. Da je pač ponovil premierjeve besede kot jih je sam razumel. Dvakrat nekoliko narobe, pa vseeno, naj mu bo.

Poleg tega pa je še na Twitterju zapisal: “Nov dan, novo dno. Janša Kordišu: “G. Kordiš, vi potrebujete psihiatrično pomoč“.

Vse lepo in prav, če ne bi predsednik vlade Janez Janša v resnici dejal : “Glede na to, da opravljam tudi funkcijo ministra za zdravje, se bom pozanimal pri pristojnih institucijah kako pomagat takšnim, ki trosijo take nebuloze.

Nekaj minut kasneje pa je rekel, da lahko doda edino še to, da gre za urgentni primer.

Bom preveril če imam v svoji kliniki v Avstraliji še kaj prostora na oddelku.

Poslanci Levice so nato zaradi premierjevih odgovorov protestirali, napovedali obstrukcijo seje in zapustili dvorano.

“Medo” Boštjan Koražija, poslanec Levice, širi lažne novice in se sramoti pred javnostjo

Koražija je namreč namigoval, da bi lahko virus v Slovenijo prišel tudi skupaj z Janšo, ki naj bi se v četrtek mudil v Bruslju: “A je to naključje, angleški virus je prinesel kosovski državljan, ki je pripotoval in Belgije v Slovenijo, predsednik vlade pa je bil v četrtek v Bruslju na sestanku Evropskega sveta??? Naključje???” Vlada je na Twitterju odgovorila, da je seja Evropskega sveta potekala digitalno, torej prek videopovezave. “Predsednik vlade je sejo spremljal z Brda pri Kranju,” so še pojasnili.