Neverjetni porast ilegalnih migrantov!

Slika je simbolična. Foto: policija.si

V enem dnevu so blizu naših krajev odkrilii 44 ilegalcev!

V soboto so ob 7.45 uri policisti PP Ormož med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Ormoža, izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z devetindvajsetimi državljani Sirije, dvema državljanoma Egipta, dvema državljanoma Afganistana, državljanom Irana in državljanom Iraka, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Isti dan ob 11.45 uri so policisti PP Šentilj med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Šentilja, izsledili in prijeli 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

Ob 13.45 uri pa se je na MP Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila, je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti tovornega prostora nahajajo štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Iraka. Prav tako so se ob 17. uri pri vozniku tovornega vozila turških registrskih številk v notranjosti tovornega prostora nahajali trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.

Preberite še:

Aktiviranje 37.a člena ponovno aktualno

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR