Neustavljiv val nezakonitih prehodov meje razkriva bedo, nesposobnost in ignoranco vlade Goloba

Slika je simbolična. vir: twitter

V zadnjih dneh so policisti Spodnjega Podravj na različnih lokacijah prijeli večje število migrantov, ki so nezakonito prestopili notranje meje Evropske unije. Incidenti, kot so prijetje petih Afganistancev v Loperšichu in odkritje osmih tujcev na železniški postaji Maribor, kjer so med njimi bili državljani Sirije, Pakistana in Iraka, postajajo vse preveč običajen del naše realnosti. Nedeljski incident v Ormožu, kjer so bili obravnavani štirje državljani Afganistana, samo še dodatno potrjuje, da je situacija iz dneva v dan bolj resna.

 

Nenehni valovi nezakonitih prehodov meje niso le številke v policijskih poročilih; so jasen pokazatelj globoke krize, ki pesti našo državo in neposredno vpliva na varnost in blaginjo njenih obmejnih državljanov. Kljub očitnosti problema, se vlada Roberta Goloba odziva z molkom, neaktivnostjo in, kar je še huje, z očitnim namernim škodovanjem interesom lastnih državljanov.

Zdi se, da je za sedanjo vlado varnost lastnih državljanov postala stranska skrb. Njihova neaktivnost in nesposobnost sta škandalozni, njihova ignoranca do klicev obupanih obmejnih prebivalcev pa je popolnoma nesprejemljiva. Ljudje ob meji vsakodnevno živijo v strahu za svoje imetje, svoje življenje in življenje svojih bližnjih. Namesto da bi vlada ukrepala in zagotovila potrebno zaščito ter varnost, se zdi, da je njihova edina strategija obrniti hrbet resničnosti in upati, da se bodo problemi sami od sebe razrešili.

Čas je, da vlada Roberta Goloba preneha z ignoranco in začne delovati v korist vseh državljanov Slovenije. Ni dovolj le obravnavati posledice; potrebno je ukrepati preventivno in z resnimi, dolgoročnimi rešitvami, ki bodo zagotovile varnost in stabilnost naših meja. Obmejni državljani Slovenije si zaslužijo več kot le prazne obljube in neuspešne politike; zaslužijo si vlado, ki jih bo slišala, razumela in zaščitila.

MR