Nesreča na sotočju Drave in Dravinje! Prevrnjeni trije čolni!

Na sotočju Drave in Dravinje so se prevrnili trije čolni, dve osebi pristali v bolnišnici Za nesrečo kriva visok vodostaj in povečan pretok reke!

Na sotočju rek Dravinje in Drave v občini Videm pri Ptuju so se v nedeljo prevrnili trije čolni, na katerih je bilo prisotnih 11 ljudi. Ponesrečeni so se iz reke rešili sami, dve osebi pa so reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico. Čolni so se prevrnili zaradi visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic.

V bližini naselja Dravci v občini Videm na sotočju rek Dravinje in Drave so se v nedeljo okoli 19.40 prevrnili trije čolni, na katerih je bilo 11 ljudi. Nesrečo je opazil občan. Ponesrečenim so prvo pomoč nudili gasilci, dve osebi pa so reševalci odpeljali v ptujsko bolnišnico. Kot so v današnjem poročilu navedli na Centru za obveščanje RS, so se čolni prevrnili zaradi visokega vodostaja, povečanega pretoka reke in nastalih brzic. Vsi, ki so bili na čolnih, pa so se znašli v vodi.

Pri iskanju in reševanju na reki na dolžini sedmih kilometrov je sodelovalo 73 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Videm, Ptuj, Tržec, Leskovec, Stojnci in Nova vas. Aktivirana je bila tudi podvodna reševalna služba. Kot so zapisali, so se ponesrečeni iz reke rešili sami.

Preberite še:

Učenci iz Podravja z znanjem o prometni varnosti in pridnim kolesarjenjem…

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Cepivo bomo izbirali sami

Brutalni rop v Slovenskih Konjicah

 

MR