Naraščanje spolnih napadov nezakonitih migrantov: Vlada na prepihu kritik

Poslanec DZ RS, Andrej Kosi

V senci naraščajočih skrbi javnosti glede varnostnih vprašanj, poslanec Andrej Kosi javno izpostavlja zaskrbljujoč trend spolnih napadov, ki naj bi bili povezani z nezakonitimi migracijami v Sloveniji. Slednje je vzbudilo buren odziv v javnosti in med politiki.

 

Kosi, v svojem pisnem poslanskem vprašanju, neposredno nagovarja ministra za notranje zadeve g. Boštjana Poklukarja, s ciljem razkritja obsega problematike in ukrepov, ki jih namerava ministrstvo sprejeti za povečanje varnosti državljanov. Poslanec izpostavlja, da kljub domnevno povečanemu številu incidentov, konkretne številke in podatki ostajajo skriti pred javnostjo.

Zadnji takšen primer, ki je pritegnil pozornost, se je zgodil 1. novembra, ko so ljubljanski policisti aretirali dva maroška državljana zaradi suma spolnega napada v ljubljanskem Taboru. Policija je informacijo potrdila, a ob tem ohranja podrobnosti primera zaupne zaradi tekoče preiskave in varstva žrtve.

Poslanec Kosi zahteva od vlade natančno statistiko o spolnih napadih nezakonitih migrantov in pojasnilo, zakaj podatki o tovrstnih kaznivih dejanjih niso javno objavljeni. Prav tako poziva k podrobnemu poročilu o primerih kaznivih dejanj, ki vključujejo tujce iz tretjih držav, in predlaga, da se sprejmejo ustrezni ukrepi za izboljšanje varnosti.

Ta dejstva odpirajo vprašanja o transparentnosti in učinkovitosti trenutnih varnostnih protokolov ter postavlja pod vprašaj sposobnost vlade, da zaščiti svoje državljane pred takšnimi grožnjami. Odgovori na poslanska vprašanja so nestrpno pričakovani s strani javnosti, ki si želi zagotovila, da je njihova varnost prioriteta države.

MR