Najbolj nesposobna vlada v zgodovini Slovenije – kritični pogledi poslanca Andreja Kosija iz stranke SDS

Andrej Kosi, poslanec Državnega zbora iz Spodnjega Podravja in član stranke SDS, je ostro kritiziral aktualno vlado, ki jo označuje za najbolj nesposobno v zgodovini Slovenije. Kosi izpostavlja številne neuspehe in problematične odločitve, ki so močno prizadele slovensko gospodarstvo, še posebej male obrtnike in podjetnike.

 

Na družbenem omrežju Twitter je Kosi zapisal: “Pred dvema letoma smo dobili nogometno ekipo, ki je nadomestila ekipo janšistov, tj. ekipa Svobode, ki se je okrepila z večjim številom glavnih igralcev. Nekateri so že odšli, ker so odstopili, drugi so dobili rdeči karton, ker so streljali avtogole. Videli smo marsikaj.” S temi besedami je slikovito ponazoril nestabilnost in neuspešnost trenutne vlade, ki se sooča z nenehnimi kadrovskimi menjavami in številnimi aferami.

Kosi je prav tako izpostavil negativne vplive vladnih ukrepov na male obrtnike in podjetnike. “Kaj je vlada naredila? Normirancem je priznane odhodke zmanjšala iz 80 na 40%, dodatno obremenila stroške dela, torej prispevke za dolgotrajno oskrbo, bolniške je zmanjšala iz 20 na 30 dni v breme delodajalca in tudi dohodnina je manjša. Uvedla je obvezno tiskanje računov, dodatno štempljanje, dodatno povečala omrežnino, da ne govorimo o drugih problemih obrtnikov,” je dejal Kosi.

Poslanec SDS poudarja, da so vsi ti ukrepi močno otežili poslovanje manjših podjetij, ki so že tako obremenjena s številnimi birokratskimi ovirami in visokimi stroški. Kosi meni, da bi vlada morala bolj podpirati male obrtnike in podjetnike ter jim olajšati poslovanje namesto, da jih dodatno obremenjuje.

V zaključku je Kosi ponovno poudaril, da trenutna vlada ni kos svoji nalogi in da so potrebne korenite spremembe, če želimo izboljšati stanje slovenskega gospodarstva in dvigniti kakovost življenja državljanov. Njegove ostre besede in kritike so odraz naraščajočega nezadovoljstva med prebivalci, ki vse bolj izgubljajo zaupanje v sposobnost vlade, da vodi državo v pravo smer.

MR