Na Ptuju mladi gasilci preverili znanje

V gasilskem domu na Ptuju je v nedeljo, 24. februarja potekal že 14. kviz gasilske mladine Območne gasilske zveze Ptuj in Gasilske zveze Gorišnica.

Mladi gasilci na kvizu; foto: TM
Tokrat je svoje znanje o gasilstvu preverilo 47 ekip, od tega 16 ekip iz Gasilske zveze Gorišnica, ki so se pomerili v treh kategorijah – pionirji, mladinci in pripravniki. Najboljši dve ekipi po posameznih kategorijah že 16. marca čaka regijski kviz gasilske mladine v Središču ob Dravi.
Mladi so se naprej reševali teste, nato so se pomerili še v gasilskih spretnostih; foto: TM
Foto: TM

Mladim gasilcem so pred pričetkom tekmovanja srečo zaželeli Janko Fišinger, vodja mladine OGZ Ptuj, podpoveljnik OGZ Ptuj Branko Lah in predsednik GZ Gorišnica Stanislav Vojsk, na zaključku, na razglasitvi rezultatov in podelitvi medalj, pa je mladim gasilcem čestital tudi poveljnik OGZ Ptuj Zvonko Glažar.

Mladi gasilci so pokazali veliko znanja in spretnosti; foto: TM

Kviz gasilske mladine je potekal brez zapletov, mladi gasilci so se v veliki večini dobro znašli, tako pri reševanju testov, kot tudi v praktičnem delu, kjer so morali pokazati kar največ gasilskih znanj in izkušenj. Nekaterim je to odlično uspelo in temu primeren je bil tudi končni rezultat, spet drugim pa je na koncu zmanjkalo nekaj sreče.

Foto: TM

Po dve najboljši ekipi iz posamezne kategorije sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, tri najboljše ekipe pa so na koncu prejele tudi medalje in potrdilo o uspešno zaključenem kvizu.

Ptujska območna gasilska zveza je drugo leto zapored kviz organizirala skupaj z GZ Gorišnica, kar je lep uspeh in kaže na dobro sodelovanje, je povedal vodja mladine OGZ Ptuj Janko Fišinger ter dodal: »V mladinski komisiji OGZ Ptuj smo si pred devetimi leti zastavil cilj, da močno okrepimo vsa gasilska društva na vseh tekmovanjih in prireditvah na katerih sodelujejo otroci. In danes lahko z veseljem pokažemo rezultate. Strmimo tudi k zbliževanju mladih iz drugih gasilskih zvez.«

»Naši mladi gasilci so pokazali zelo veliko gasilskega znanja pri reševanju testov, saj je kar nekaj ekip doseglo maksimalno število točk, zato je o končnih uvrstitvah odločala vaja gasilske spretnosti. Tekmovanje je potekalo po vseh gasilskih pravilih, dobili nismo nobene pritožbe in kviz smo izpeljali brez poškodb. Prvi dve ekipi iz vsake kategorije sta se uvrstili na regijsko tekmovanje, ki bo 16. marca v Središču ob Dravi. Vsem udeležencem čestitke, zmagovalnim enotam pa veliko gasilskega znanja na regijskem in kasneje na državnem nivoju,« je še dodal Janko Fišinger.

Zmagovalci v mladinski kategoriji – ekipa PGD Hajdoše; foto: arhiv društva

Najboljši se bodo pomerili na regijskem kvizu

Območno gasilsko zvezo Ptuj bodo na regijskem kvizu mladine zastopale naslednje ekipe: pionirji PGD Hajdina 1 in PGD Hajdoše 2, mladinci PGD Hajdoše 1 in PGD Stojnci 1 ter ekipa pripravnikov PGD Hajdoše, ki pa tokrat v svoji kategoriji ni imela nasprotnika.

Iz Gasilske zveze Gorišnica sta se na regijski kviz uvrstili ekipi pionirjev PGD Muretinci 2 in PGD Moškanjci 3, v kategoriji mladincev pa ekipi mladih gasilcev PGD Gajevci – Placerovci in ekipa PGD Gorišnica 2.

Foto: TM