Mnenje poslancev Spodnjega Podravja o referendumih

27. novembra se bo na referendumu odločalo o usodi zakonov Golobove vlade o javni RTV Slovenija, ukinitvi dolgotrajne oskrbe in povečanju števila ministrstev oziroma večji birokratizaciji.

Na spletnih socialnih omrežjih smo zasledovali stališča poslancev DZ iz Spodnjega Podravja do treh referendumskih vprašanj.

Suzana Lep Šimenko – Vlada daje raje migrantom kot starejšim

Suzana Lep Šimenko, poslanka SDS, je jasno in pogosto vabila svoje sledilce k podpisom podpore vsem trem referendumom. Prav tako se je zelo očitno usmerila k podpori zavrnitve vseh treh, po njenem, škodljivih zakonov, ki jih je sprejela Golobova vlada.

Ogorčena je nad zmanjšanjem proračunske postavke za dolgotrajno oskrbo starejših za 79 milijonov evrov na račun oskrbe migrantom, ki jim Golobova vlada povečuje proračun iz 9 milijonov na 61 milijonov

Jože Lenart

Jožef Lenart, poslanec SDS, je prav tako bil kritičen do zmanjšanja postavke za dolgotrajno oskrbo v vrednosti 79 milijonov evrov. Zraven pozivanja k oddaji podpisov za podporo referendumom je tudi aktivno sodeloval pri zbiranju podpisov pred UE Ptuj.

Franc Breznik

Franc Breznik, poslanec SDS, je zraven pozivanja k oddaji podpisov za podporo referendumom sedaj že vabil k udeležbi na referendumu in k oddaji glasu PROTI privatizaciji in politizaciji RTV SLO, PROTI ukinitvi dolgotrajne oskrbe in PROTI birokratizaciji in večanju števila ministrstev. Tekom zbiranja podpisov je bil najbolj kritičen do privatizacije RTV, do katere bo prišlo v kolikor bo obveljal zakon Golobove vlade.

Dejan Zavec

Dejan Zavec, poslanec Svobode, je na spletnih socialnih omrežjih bolj ali manj neaktiven in neviden na področju politike. Glede najbolj vroče politične teme v Sloveniji se ni opredelil, ali je pa niti ne pozna. Zavec je prejel v svojem volilnem okraju preko 34% glasov volivcev, ki jih v DZ trenutno zastopa z uprizarjanjem športno-zabavnih aktivnosti. Ali ta ignoranca pomeni popolno nepoznavanje aktualnih političnih razmer v Sloveniji, pa lahko samo ugibamo.

Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

 

MR