Mladi gasilci Podravske regije med najboljšimi v državi

V Trbovljah je na tamkajšnji osnovni šoli včeraj potekal že 17. državni kviz gasilske mladine.

Državnega tekmovanja se je udeležilo 39 ekip pionirjev, 39 ekip mladincev in 30 ekip pripravnikov iz vseh gasilskih regij. Z odličnimi rezultati so se na tekmovanju izkazali mladi gasilci iz Podravske regije, saj so se domov vrnili kar z dvema naslovoma državnih prvakov.

Zlati mladinci Rok, Gaj, Blaž

Zlati mladinci PGD Sela na podelitvi nagrad v Trbovljah.

Gasilsko zvezo Videm so na državnem kvizu zastopale kar tri ekipe mladih gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Sela in dosegli so več kot odlične rezultate. Pionirji v sestavi  Gal, Eva in Klara so v konkurenci 39 ekip osvojili 3. mesto, mladinci v sestavi Rok, Gaj in Blaž so stali na najvišji stopnički in zmagali v konkurenci 39 ekip. Izjemnega uspeha se je z mladimi veselil tudi dolgoletni mladinski mentor Alojz Auer. Pripravniki PGD Sela so na koncu med 30 uvrščenimi ekipami zasedli 18. mesto.

Pionirji PGD Sela z mentorico Anjo Mohorko so stali na tretji stopnički.
Čestitka vodstva GZ Videm

V PGD Sela so se uspeha gasilskega podmladka, v katerega v zadnjih letih veliko vlagajo, zelo veselili, v domačem društvu pa so sinoči pripravili tudi sprejem za mlade gasilce. Poleg vodstva PGD Sela sta mladim prišla čestitat še predsednik in poveljnik GZ Videm; mag. Janez Merc in Roman Cafuta v imenu občine Videm pa je selskim gasilcem čestital podžupan Marjan Selinšek.

V gasilskem domu na Selih so bili mladi gasilci deležni številnih čestitk, tudi vodstva PGD Sela.

Pionirji Pia, Tim in Nejc osvojili zlato medaljo
Naslova državnih prvakov na včerajšnjem državnem kvizu so se veselili tudi v PGD Medvedce v Gasilski zvezi Majšperk. V ekipi pionirjev so nastopili Pia, Tim in Nejc, njihove mentor, zaslužen za dobro pripravljeno ekipo pa je mentor Jakob Sagadin.

 

Sinoči je bilo veselo vzdušje tudi v PGD Medvedce, kjer so prav tako pripravili prisrčen sprejem za zmagovalce, deležni pa so bili tudi posebne čestitke županje občine Majšperk dr. Darinke Fakin ter predsednika in poveljnika GZ Majšperk; Dragomira Murka in Zlatka Letonja.

Prisrčen sprejem so doživeli tudi prvaki – mladi gasilci v PGD Medvedce.

Odlični rezultati mladih Podravske regije
Sicer pa so na državnem gasilskem kvizu barve Podravske regije zastopali še pionirji PGD Ptuj, osvojili so 34. mesto, mladinci PGD Lovrenc na Dravskem polju so bili na koncu na 19. mestu, super pa so se odrezali tudi pripravniki PGD Stoperce iz GZ Majšperk, ki so na koncu zasedli zelo dobro 9. mesto.

Mladi gasilci Podravske regije so bili na letošnjem gasilskem kvizu s skupnim dosežkom v ospredju. Čestitamo!

TM, foto: Anja Mohorko, PGD Medvedce