Martinovanje 2023 – Ptuj s ponosom kroji krono novega princa Karnevala

Na praznik sv. Martina je Ptuj, z bogato tradicijo vinogradništva, zasijal v svoji polni karnevalski slavi ob tradicionalnem martinovanju. To ni le čas proslavljanja vina, temveč tudi obdobje “malega fašenka,” ko vsako leto ptujski karneval prevzame novi princ. Na slovesni prireditvi ob 11. uri je tako 19. princ ptujskega karnevala, Francesco Guffante, mestni sodnik, prisegel na zvestobo svoji novi vlogi.

 

Prazničnemu vzdušju so s svojo prisotnostjo dali čast številni gostje, med njimi bivši princi karnevala in ptujske vinske kraljice. Po slovesnosti je Društvo vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice pospremilo mošt na blagoslov v cerkev sv. Jurija.

Vabljeni ste, da do večernih ur uživate na ptujski mestni tržnici v odlični družbi, okušate najboljša vina, mošt in kulinarične dobrote lokalnih ponudnikov ter uživate v vinsko obarvanem kulturnem programu. Najmlajši pa so vabljeni na Martinčkovo ringarajanje.

Od 17.30 dalje pa se pridružite Martinovi zabavi z glasbenima zasedbama Gino & band ter ORLEK. Naj bo letošnje martinovanje polno veselja, smeha in odlične glasbe! Na zdravje!

MR