Majšperk: začetek gradnje za 48 novih stanovanj v Rezidenci Monsberg

V središču Majšperka se je  odvila slovesnost ob položitvi temeljnega kamna za ambiciozni stanovanjski projekt Rezidenca Monsberg. Dogodka, ki označuje začetek gradnje sodobnega stanovanjskega kompleksa s 48 stanovanji, so se udeležili župan Sašo Kodrič, predstavniki podjetja Novogradnje Maribor ter številni občani.

 

Rezidenca Monsberg, ki jo gradi podjetje Novogradnje Maribor, bo ponujala raznolike možnosti bivanja z dvosobnimi, trosobnimi in štirisobnimi stanovanji. Vsako stanovanje bo imelo lasten zunanji prostor v obliki terase, lože, balkona ali atrija, ogrevanje pa bo zagotovljeno s sodobnimi toplotnimi črpalkami. Zaključek gradnje je predviden spomladi leta 2026, ko bodo stanovanja predana novim lastnikom.

Župan Sašo Kodrič je v svojem nagovoru izrazil navdušenje nad tem pomembnim projektom, ki prinaša novo poglavje v razvoj občine. Izpostavil je, da je Rezidenca Monsberg prvi večji stanovanjski projekt v Majšperku po skoraj osmih desetletjih. Dodal je, da ime projekta povezuje zgodovinsko dediščino območja, saj se beseda “Monsberg” nanaša na bližnji grajski hrib, rezidenca pa simbolizira udobno in prestižno bivanje na podeželju, ki je kljub naravni idili zelo dobro povezano z avtocestno mrežo.

Luka Jurič, predstavnik Novogradenj Maribor, je poudaril, da bo nova stavba združevala klasične in sodobne arhitekturne elemente, kar bo omogočilo skladnost z lokalnim okoljem in hkrati prinašalo modernost. Kompleks bo vključil tudi 70 garažnih mest, zunanja parkirišča za obiskovalce ter kolesarnice.

Za vse zainteresirane kupce bo podjetje Novogradnje Maribor v Majšperku vzpostavilo mobilno prodajno pisarno, kjer bodo na voljo podrobne informacije o stanovanjih in nakupnih možnostih.

Projekt Rezidenca Monsberg obeta pomembno popestritev stanovanjskih možnosti v Majšperku ter predstavlja korak naprej v kakovosti bivanja v tem lepem podeželskem kraju.

MR