Lažje, hitreje in ceneje do kredita

Na voljo 103 milijoni evrov garancij za najemanje bančnih kreditov

 

Slovenski podjetniški sklad bo tudi letos razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov, s katerimi si bodo mikro, mala in srednje velika podjetja zagotavljala likvidnost. Skupno razpisani 103 milijoni evrov garancij s subvencijo obrestne mere bodo podprli okoli 650 projektov.

Gre za že dobro uveljavljen produkt P1 plus, s katerim lahko mikro, mala in srednje velika podjetja, s pomočjo garancije SPSa,  lažje, hitreje in ceneje pridobijo bančni kredit – pod ugodnimi pogoji in z znižano obrestno mero.

Slovenski podjetniški sklad je tako na svojih spletnih straneh in v Uradnem listu RS št. 51/2021 objavil razpis P1 plus 2021 – Garancije sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere. Garancije tudi letos namenja zagotavljanju rasti in razvoju malih in srednje velikih podjetij preko novih naložb, posodabljanja tehnološke opreme in zagotavljanja obratnega kapitala, v povezavi z razvojnimi investicijami. Namenjene so tudi investicijam na področju čiste energije ter ostalim investicijam v podjetništvu in obrtništvu.

Podjetja bodo lahko zaprosila za garancije v višini 60 ali 80 odstotkov vrednosti kredita, in sicer za kredite v višini do 1.250.000 evrov, z roč­nostjo do 10 let in koriščenjem moratorija do dveh let. Gre za kredite, ki jih bodo predhodno odobrile banke.

Vabimo vas, da si več o razpisu preberete na spletnih straneh Slovenskega podjetniškega sklada.

Preberite še:

Zakaj imamo ukrepe? Čemu koristijo?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

V enem letu mandata je bilo narejenega več kot v celotnih prejšnjih mandatih!
Kako bo po 12. aprilu?

 

MR