Kristjan Čeh v novem promocijskem videu očara z lepotami ptujskega vinorodnega zaledja

Ljubitelji vina, kolesarjenja in naravnih lepot Slovenije bodo navdušeni nad najnovejšim promocijskim videom, ki ga je predstavil Zavod za turizem Ptuj. Video predstavlja čudovito vinorodno zaledje Ptuja s posebnim gostom, vrhunskim atletom Kristjanom Čehom.

 

Novi promocijski video Doživite Mestni Vrh s Kristjanom Čehom:

https://www.youtube.com/watch?v=WchmfND2GAs&t=1s

V video posnetku Kristjan Čeh z družbo kolesari med slikovitimi vinogradi in sadovnjaki ter se ustavlja ob različnih turističnih točkah. Skozi njegov pogled se odkrivajo panoramski razgledi na najstarejše slovensko mesto, Ptuj, obkroženo s hribovito vinorodno pokrajino Mestnega Vrha. Poudarek je na avtentičnih doživetjih, ki jih območje ponuja – od razgledov, lokalnih vin do domače kulinarike.

Poleg novega promocijskega videa, je Zavod za turizem Ptuj v letošnjem letu ponudil tudi ponatis kolesarskega in pohodniškega zemljevida Pot na Mestni Vrh, zdaj na voljo tudi v angleškem jeziku. Direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Tanja Srečkovič Bolšec, je poudarila pomen turističnega razvijanja območja Mestnega Vrha in naštevala številne projekte, ki so bili ali bodo izvedeni v sodelovanju z lokalnimi partnerji.

V prihajajočih tednih se obetata še dva zanimiva projekta: razvoj zelenega doživetja, kjer bodo turistom ponujali kolesarski voden ogled vinorodne pokrajine, in interaktivni digitaliziran prikaz kolesarskih poti z različnimi uporabnimi informacijami za kolesarje.

Vse aktivnosti so podprte s strani Slovenske turistične organizacije v okviru javnega razpisa za leto 2023, s ciljem promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji.

MR